Vakantiehuis op Corfu

Corfu

Vakantiehuis op Corfu

Corfu (ook wel Korfoe genoemd) is een prachtig Grieks eiland gelegen in de noordelijke hoek van de Ionische Zee, vlak bij de kust van Albanië. Dit wordt vaak de koningin van de Ionische eilanden genoemd en is een van de meest bezochte plaatsen van toeristen in Griekenland. Er heerst hier een mediterrane klimaat. Geniet in je vakantiehuis op Corfu van het veelzijdige groene eiland. Corfu is groot genoeg om er enkele dagen op pad te gaan vanaf je sfeervolle vakantiewoning.

Waarom een vakantiehuis huren op Corfu?

Ondanks zijn relatief kleine omvang, heeft Corfu veel te bieden. Je vindt hier veel groen, prachtige stranden, steile kliffen en bezienswaardigheden die je kunt bewonderen in de hoofdstad van het eiland. Als we de zon en perfect weer toevoegen, heb je een geweldige vakantie op dit Griekse eiland. In de dorpen Lakones en Makrades bewonder je de traditionele Griekse gebouwen en dineer je in restaurants met uitzicht op het water.

Verken de omgeving in de buurt van je vakantiehuis

Corfu is geen groot eiland, waardoor je vanaf je vakantiewoning gemakkelijk met de auto op stap kunt.

Corfu-stad

Overnacht in de buurt van de hoofdstad van Corfu; Corfu-stad (ook wel Kerkyra genoemd). Het authentieke centrum wordt gekenmerkt door smalle straatjes, bezienswaardigheden, bars en restaurants.

Stranden

Rond de hoofdstad vind je de badplaatsen Gouvia en Ipsos. In het noorden vind je zandstranden bij de plaatsen Acharabi en Roda. Het mooiste strand op Corfu is Halikounas in het zuidwesten van het eiland. Ideaal voor kite- en windsurfers.

Combineer actie en ontspanning

Op zoek naar ontspanning? In de tuin van je vakantiehuis op Corfu ontspan je gemakkelijk in je hangmat. Echter is Corfu te mooi om niet te verkennen. Lig een halve dag op de mooiste stranden van Corfu. De badplaatsen op Corfu bieden ook veel watersportmogelijkheden als je even actief wilt doen. Kom tot rust in de natuur met een rustgevende wandeltocht. Is dat toch iets te rustig voor je? Maak dan een geweldige mountainbiketocht. Met een vakantiehuisje op Corfu combineer je actie met ontspanning. En jij kiest zelf wanneer je wat wilt doen.