Vakantiehuis op Paros

Paros, ook wel het witte eiland genoemd vanwege de vele witte stranden en omdat hier het witte, bijna transparante, marmer in de oude tempels wordt gebruikt, ligt in het hart van de Cycladen. Alleen het eiland Paros is een uitstekende vakantiebestemming met veel mogelijkheden voor verschillende leeftijden en het huren van een vakantiehuis op Paros is misschien wel de beste manier om het eiland te ervaren.

otoci cikladi

Ontdek het prachtige eiland

Het eiland heeft een gevarieerd landschap met fantastische witte zandstranden en kristalheldere zee en ook groene bergen met weelderige valleien waar je voornamelijk olijfbomen cultiveert, maar waar cipressen, fruitbomen en wijngaarden mooi gedijen en goede oogsten bieden. Paros betovert ook haar bezoekers met haar prachtige binnenland en de typisch Cycladische architectuur van sneeuwwitte huizen in klitten van kromme straten. Een dankbaar voorbeeld is het prachtige Parikia, het culturele centrum van Paros.

Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de pompeuze Byzantijnse kerk van Panagia Ekatontapiliani uit de zesde eeuw met veel prachtige binnenfresco's. De tempel wordt ook gehost door het uitgebreide kerkmuseum. Het 17e-eeuwse Venetiaanse kasteel en de historische windmolen domineren de haven. Het centrum staat vol met neoklassieke tentoonstellingshuizen. 

Parikia ligt rond een adembenemende, cerulean baai in het noordwesten van het eiland. Het is sinds de oudheid een van de belangrijkste havens in de Egeïsche Zee en heeft nog steeds een unieke sfeer van een ontspannen mediterrane stad en vele interessante bezienswaardigheden. De belangrijkste haven van Parikia is een van de drukste havens van Griekenland en het is heel gemakkelijk om naar het eiland te gaan. 

De dichtstbijzijnde eilanden rond je vakantiewoning op Paros zijn absoluut een reis waard. Ontdek de romantische Mykonos met een interessante oude geschiedenis en de heilige Delos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Helleense cultuur in Europa. Onvergetelijke momenten die je zult ervaren op het eiland van de uitstekende Naxos-wijn, terwijl het spectaculaire rotsachtige landschap Amorgos rijk is.

Vakantiehuis op Paros huren

Als je op vakantie wilt naar Griekenland, wil je misschien in een prettige privésfeer verblijven in plaats van in stressvolle hotels. Door een vakantiehuis op Paros te huren, krijg je de kans om de charme van het land op eigen tempo te ervaren en te voorkomen dat je met veel bezoekers in hotels en toeristische gebieden reist. Met een vakantiewoning op de Griekse eilanden ontdek je met gemak ook de andere eilanden.