Vakantiehuis op de Ionische eilanden

Vakantiehuis op de Ionische eilanden zoals Zakynthos

Vakantiehuis op de Ionische eilanden

De Ionische eilanden worden ook wel Eptanissa genoemd. Tot deze eilandgroep behoren o.a. Antipaxi, Erikoussa, Ithaka, Kefalonia, Corfu ofwel Corfu, Lefkada, Mathraki, Meganisi, Paxi, Othoni, Strofades en Zakynthos. Waar je ook je vakantie viert, een vakantiehuis op de Ionische eilanden is altijd het ideale uitgangspunt voor geweldige belevenissen en avontuur.

Alle Ionische eilanden op een rijtje

De Ionische eilanden zijn de meest bezochte eilanden in Griekenland. We raden je aan om een vakantiehuis op de Ionische eilanden te huren om alle eilanden te ervaren. Zo'n vakantiehuis is ideaal om de Griekse cultuur van de eilanden op eigen tempo te ervaren.

1) Het bekende Corfu

Het bekendste eiland is ongetwijfeld Corfu (Kerkyra). Niemand minder dan de Oostenrijkse keizerin Elisabeth had deze plek al ontdekt en vierde hier regelmatig vakantie. Haar villa, waarin James Bond tegenwoordig poker speelt, is een populair toevluchtsoord.

2) Kefalonia: de grootste van de groep

Het grootste van de Ionische eilanden is echter Kefalonia (of Kephallinia), dat aan de uitgang van de Golf van Patras ligt. Ook dit is een geliefd vakantieoord, maar het wordt nog niet door toeristen onder de voet gelopen. Wanneer je na het hoogseizoen reist (vanaf oktober) en in een vakantiehuis op de Ionische eilanden verblijft, begeeft je je voornamelijk onder de plaatselijke bevolking, hetgeen de vakantie uiteraard een stuk Griekser maakt.

Op Kefalonia bevindt zich ook het op twee na mooiste strand ter wereld – mét onderscheiding: het kiezelstrand Myrtos. Maar ook de zandstranden in het zuidwesten, nabij de stad Lixouri, en de talrijke baaien in het zuiden tussen Skala en Argostoli zijn de moeite waard tijdens je vakantie op de Griekse eilanden.

3) Het groene Ithaka

Aanzienlijk kleiner is het mythische eiland Ithaka. Dit eiland is slechts 96 km2 groot, bijzonder groen en met talrijke kleine baaien. Volgens de legende is dit eiland de thuishaven van Odysseus. De archeoloog Heinrich Schliemann geloofde dat hij het paleis van Odysseus op de berg Aetos ontdekt had. Tot op heden is dit echter niet bewezen. Vanaf Lefkada en Kephalonia is Ithaka bereikbaar per veerboot.

4) Othoni: het kleinste eiland

Met slechts 9 km2 is Othoni veruit het kleinst bewoonde eiland. Er wonen op het moment slechts 100 mensen. Het eiland wordt niet op alle landkaarten vermeld, maar is met zijn verwilderde olijfhagen zeker een kort bezoek waard vanaf je vakantiehuis op de Ionische eilanden. Vanaf Corfu is het eiland bereikbaar per boot.

5) Zakynthos

Het meest zuidelijke en op twee na grootste eiland van de Ionische eilanden is Zakynthos. Dit eiland werd in het verleden lange tijd overheerst door de Venetiërs.

6) Strofades

Nabij Zakynthos ligt, in de open zee, liggen de rotseilanden Strofades. De met uitsterven bedreigde onechte karetschildpad (Caretta caretta) heeft het zuidelijke strand als broedplaats uitgekozen. Vanaf begin juni zijn delen van het strand daarom afgesloten voor bezoekers.