Vakantiehuis op Zakynthos

De Middellandse Zee is een van de leukste en mooiste plekken die u in Europa kunt bezoeken. Zakynthos is een eiland in Griekenland en onderdeel van de Ionische eilanden. De geschiedenis van dit eiland gaat ver terug in de tijd. Zo heeft de dichter Homerus het eiland al genoemd. Het eiland wordt namelijk genoemd in de Illias en de Odyssee als een van de grote deelnemers van de tijd. In de loop van de jaren is er vaak van heerser gewisseld en is het in handen van verschillende volkeren. Ook is er heel veel literatuur ontstaan op Zakynthos en werd er zelfs een school van Literatuur gesticht. Anderzijds is een vakantiehuis op Zakynthos een geweldige vakantiebestemming voor alle leeftijden. Hoewel Zakynthos bekend staat als een feest eiland, heeft het nog veel meer kanten die het zeker waard zijn. Door het heerlijk milde klimaat zijn er het hele jaar door activiteiten te ondernemen. Dit maakt het eiland super veelzijdig en een waar genot ongeacht het jaargetij.

Bro i Zakynthos på de Joniska öarna

Veelzijdig eiland

Zoals hiervoor gezegd is het eiland een prachtig stukje van verschillende wereld. De uitgaansmogelijkheden zijn er in overvloed. Verschillende barretjes en restaurants zijn hier om u te voorzien van de vele lekkernijen die de Griekse keuken rijk is. Het eiland heeft ook veel goede busverbindingen waardoor het goed mogelijk is de veelzijdigheid goed te beleven. Ook is het mogelijk een fiets te huren om zo uw eigen route uit te tekenen voor alle activiteiten die u wilt ondernemen. Een vakantiehuis in Griekenland leent zich bijvoorbeeld goed voor leuke muziek. Die wordt traditioneel in amfitheaters gezongen en is iets dat echt de moeite waard is. Daarnaast kunt u door de natuur fietsen naar verschillende witte zandstranden, om daar heerlijk van de zon te genieten. Langs de stranden zijn vele restaurants en barretjes te vinden waar u aan kunt schuiven om wederom heerlijk te eten.

Zon, zee en strand met een vakantiehuis op Zakynthos.

Het heldere water leent zich daarnaast ook nog voor wateractiviteiten zoals duiken, snorkelen en zeilen. Zakynthos heeft een hele grote markt voor deze activiteiten, dus zelfs als u zelf de uitrusting niet heeft kunt u die meestal in de buurt huren. Er is dus altijd wat te doen met een vakantiehuis op Zakynthos, zeker ook wanneer u graag in de zee bent of zwemt. Uiteraard is het ook goed mogelijk om bijvoorbeeld een bootje te huren. Bij verschillende verhuurders kunt u bootjes huren voor een halve dag om er even helemaal op uit te trekken. Hiermee kunt u uw eigen avontuur tegemoet varen. Zo kunt u heerlijk rondvaren en op uw eigen plek snorkelen. Of u vaart naar een rustig plekje op zee om daar heerlijk te genieten van een picknick. U zult in ieder geval elke dag een zonovergoten dag tegemoet gaan. Als u van zon en zee houdt dan zit u hier helemaal op uw plek met heerlijk eten en een heerlijke sfeer. Een vakantiehuis op Zakynthos zal u heel goed bevallen en u zult helemaal ontspannen thuis komen!