Vakantiehuis op Samos

Samos is een klein eiland voor de kust van Turkije, maar nog wel onderdeel van Griekenland. Samos-stad is de hoofdstad en een havenstad in het noordoosten. Het eiland heeft enkele hoge bergen, die ruim boven de duizend meter uitkomen vanaf zeeniveau. Ook is dit eiland het eiland waar Pythagoras geboren is en zodoende is er een dorp naar hem vernoemd: Pythagoreio. Het eiland heeft enkele lokale producten: olijfolie, wijn, honing en citrusvruchten. Als u een bezoek brengt aan een eiland of een vakantiehuis op Samos boekt dan kunt u hier van genieten. De geschiedenis van dit eiland gaat terug tot wel 1000 voor onze huidige jaartelling. In deze tijd was het eiland bezet door de Ioniërs die het eiland tot economische bloei brachten. Jaren later is het eiland ook nog veroverd door de Perzen, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen. Al met al heeft het eiland veel verschillende besturen gezien voor het in 1912 weer deel uit ging maken van Griekenland.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Samos

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Samos

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Samos

Loading...

Ontdek de geschiedenis

De lange geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er verschillende archeologische musea op het kleine eiland zijn. Vele verschillende bustes zijn in deze musea te vinden, vele zelfs van voor het jaar nul. De prachtige collectie is uiteraard te bezichtigen in een fijn en relatief koel museum. Samos wordt bestempeld als het groenste eiland van Griekenland. Dat zorgt voor prachtige plaatjes en mooie wandelingen wanneer u een vakantiehuis op Samos boekt. De meeste hellingen van Samos zijn bedekt met wijngaarden. De heerlijke wijn die er gemaakt wordt, is er ook te koop. De zogenoemde Nachtengalenvallei is een mooie vallei voor lichte wandelingen. Met verschillende dorpjes op de route is dit een fijne plek om te wandelen en daarna lekker uit te rusten. En de nachtegalen hoort u , als u een beetje geluk heeft, ook overdag. De bergen zijn ook een leuke attractie. Deze zijn allebei te beklimmen, maar voor een lichtere wandeling is de Karvoúnis het beste geschikt. Hier loopt u langs prachtige natuur met fraaie watervallen en mooie vergezichten. Als u een vakantiehuis in Griekenland wilt boeken, dan is Samos een perfecte keuze, omdat het eigenlijk Griekenland in het klein is.

Heerlijk zonnen met een vakantiehuis op Samos

Zoals eerder benoemd is er een stad vernoemd naar Pythagoras. Dit dorp leent zich goed voor een geweldige historische wandeling. Zo komt u langs de Eupalinos tunnel, een van de meeste bekende tunnels van Griekenland. Deze tunnel is zo speciaal, omdat deze is uitgegraven via twee kanten, op basis van een geometrische aanpak. Dit is vandaag de dag niet zo spannend, maar in het jaar 600 voor Christus was dat een heel obstakel. De tunnel is een kilometer lang en tegenwoordig vooral een toeristenattractie. Op Samos zijn er uiteraard ook lange stranden te vinden, zoals een vakantiehuis op de Griekse eilanden betaamt. Zowel zand als kiezelstrand zijn hier terug te vinden. In het noorden is het ook goed snorkelen op het Tsamadou strand. Tot slot ligt er in het zuiden nog een prachtig zandstrand: Limnionas. Dit strand is ook omgeven door prachtig groen. Samos biedt voor ieder wat wils, als u iemand bent die echt van zon, zand en zee houdt!