Vakantiehuis in Faro

Faro is zowel een stad als een gemeente in Portugal. De geschiedenis gaat terug tot minstens de Romeinse tijd, toen de Romeinen daar een haven aan hebben gelegd. Ook de Grieken en Feniciërs zijn hier aan land geweest en hebben hier veel handel gedreven. Al sinds het jaar 300 is de gemeente een christelijke parochie. Een oude legende deed de ronde in de regio: In de 11e eeuw werd een beeld van de Heilige Maagd in zee geworpen. Toen de bewoners er echter achter kwamen dat de zee geen vis meer gaf en er geen fruit op de akkers meer groeide, is het beeld terug in de stad gezet. Toen dat gedaan was ging alles terug naar hoe het ervoor was. Waar is het verhaal waarschijnlijk niet maar interessant is het wel. In de jaren 30 van de 20e eeuw begon de groei van de stad pas echt toe te nemen. Vanaf 1965 ging het hard, omdat toen de internationale luchthaven open ging. Een decennium later kwam de toeristenstroom dan ook echt op gang en werd de regio een toeristenoord. Met een vakantiehuis in Faro vindt u dan ook alle comfort die u gewend bent in een authentiek stukje Portugal.

Vakantiehuis in Vianden

Prachtige stranden met felle zon

Een vakantiehuis in Portugal belooft heerlijk warm weer. In Faro is dat niet anders. Omdat deze gemeente en stad in het zuiden van Portugal liggen is het er het hele jaar door warm. De meeste mensen zullen dan ook direct doorgaan naar de vele badplaatsen die de regio rijk is zodra ze zijn aangekomen op de luchthaven. Maar wanneer u een vakantiehuis in Faro boekt dan is de stad zelf zeker ook de moeite waard. Vanwege de lange geschiedenis heeft Faro door de jaren heen haar charme behouden. Zo is er nog steeds een oude ommuurde binnenstad. Ook de smalle straatjes met gebouwen uit de 18e en 19e eeuw zijn nog steeds te bewandelen en te bezichtigen. De meeste van deze straatjes komen uit op het grote plein, het Largo do Sé. Op dit plein zijn sinaasappelbomen en uiteraard vele leuke cafétjes te vinden. Het oude paleis van de bisschoppen staat hier ook. Hoewel dit 18e -eeuwse paleis niet te bezoeken is, is het wel de moeite waard om van buiten te bewonderen.

Genieten van de lokale keuken met een vakantiehuis in Faro

Heerlijk eten in Portugal is uiteraard geen enkel probleem. Aan het strand Faro zijn uiteraard vele cafés en restaurants. Hier kunt u de verkoeling opzoeken onder genot van enkele drankjes of heerlijk eten in een van de restaurants. In de stad zelf is het ook prima vertoeven. Hier zijn vele verschillende toeristententen die u eten van alle streken kunnen serveren. De restaurants serveren ook Portugese en lokale gerechten. Vis en zeevruchten zijn namelijk makkelijk te verkrijgen in Portugal dus die staan zeker op de kaart. Als u iets naar het noorden reist dan vindt u ook het oudste restaurant van Faro: Dios Irmãos. Dit restaurant serveert al sinds 1925 heerlijke traditionele gerechten. Het wordt ook wel “het museum van de gastronomie van Algarve” genoemd. Dit is uiteraard niet vreemd, al die jaren ervaring maakt de gerechten extra lekker!