Vakantiehuis in Lagos

Lagos is een stad en gemeente in het zuidwesten van Portugal. De stad ligt aan de Bensafrim rivier aan de Atlantische oceaan. Lagos is een van de meest bezochte steden in Portugal vanwege haar zandstranden, prachtige rotsformaties, cafés en restaurants. Lagos is ook een stad met een lange geschiedenis. De combinatie van de moderne luxe en oudheid zijn goed te combineren zoals een vakantiehuis in Lagos u zal laten zien. De geschiedenis van Lagos gaat meer dan 2000 jaar terug. De Karthagen en Kelten zijn hier namelijk geweest, net als de Romeinen. Vanaf de 8e eeuw kwamen de Moren hier ook het land bezetten. De Moren hebben het kasteel van Lagos gebouwd dat nog steeds te bewonderen is. De muren van het kasteel maken nog steeds deel uit van Lagos. Hier kunt u omheen wandelen, want het is een imposant aangezicht.

Vakantiehuis in Vianden

Een prachtige kustlijn ontdekken met een vakantiehuis in Lagos

De omgeving van Lagos is op zichzelf al een bezoekje waard. Het profiel van het gebied waar Lagos in ligt wordt namelijk gevormd door kalksteen waardoor de kustlijn prachtig is. Maar ook het compacte centrum is heel erg mooi. Zo zijn er vele prachtige panden om langs te wandelen met mooie tegeltjes die zo kenmerkend zijn voor een vakantiehuis in Portugal. Lagos staat bekend als een relaxte stad en dat is ook zeker terug te zien. De barretjes zitten vol met mensen maar zijn heel erg leuk en relaxed. De standen van Lagos, zoals gezegd, zijn ook enorm populair. Dat is ook niet zo gek, want er is wel 4 kilometer aan zandstrand te vinden. Aan dit strand ligt ook Forta da Ponta da Bandeire. Dit fort is gewijd aan Santa Bárbara en is in de jaren ’60 gerestaureerd. Hierdoor is het een toeristische trekpleister. Ook wordt hier jaarlijks een traditioneel feest van Lagos gevierd: Banho 29. Hier komen alle bewoners samen om een duik in de zee te nemen. De traditie is al eeuwen oud en tegenwoordig zijn er ook muziekshows en lokale gerechten ter ere van dit feest.

De Mediterraanse keuken op haar best

Uit eten gaan als u verblijft in een vakantiehuis in de Algarve is altijd een genot. De lokale keuken is echt Mediterraans en dus worden er veel vismaaltijden geserveerd. Maar ook de standaard lunchgerechten worden met liefde voor u klaargemaakt. De lokale barretjes hebben prima burgers en frieten, maar ook uitschieters zoals heerlijke crêpes met honing en kaneel. Ook de Portugese restaurants vallen goed in de smaak. Het eten wordt stijlvol klaargemaakt met lokale producten en is dan ook elke dag een hoogtepunt. Grappig genoeg kunt u hier ook Hawaïaans eten bij Poke Lagos. Dus voor de prijs van 1 kunt u gerechten uit verschillende continenten eten. Eten in Lagos is altijd gezellig, de bediening zorgt voor een fijne sfeer en het eten zelf draagt daar aan bij. Na al deze gezelligheid kunt u terugkeren naar uw vakantiehuis in Lagos waar u alle comfort vindt die u gewend bent!