Vakantiehuis op Menorca - een veelzijdige vakantie!

Het charmante eiland Menorca wordt ook wel gezien als het kleine broertje van het eiland Mallorca. Geniet van de prachtige kustlijn, rotsen en talrijke bezienswaardigheden met een vakantiehuis op Menorca. Dankzij de veelzijdigheid van dit gebied is het eiland een ideale vakantiebestemming voor zowel een zonvakantie als actieve gezinsvakantie.

Vakantiehuis op Menorca

Waarom een vakantiehuis op Menorca huren?

Menorca, "Isla verde y azul" het groen en blauwe eiland, is de ideale vakantiebestemming. Het eiland is nog relatief rustig en ondanks de oppervlakte vind je hier alles wat je tijdens een vakantie in Spanje wenst. Menorca biedt talrijke stranden, bijzondere steden, interessante bezienswaardigheden en zelfs grotten dicht bij je vakantiehuis op Menorca. In het noorden is er een grillige kustlijn welke zelfs op Noorse Fjorden lijken. In het zuiden liggen de mooiste stranden als Cala’n Bosch met zijn witte zandstrand maar ook Cala Turqueta met zijn betoverende baaitjes met kristalhelder water. Ook natuurliefhebbers komen hier graag vanwege het heuvellandschap met rotsen, ravijnen, grotten en de berg Monto Toro met uitzicht over heel Menorca. Ontdek dit prachtige eiland tijdens je vakantie in Spanje.

zee bij Menorca

Waar ligt Menorca in Spanje?

Menorca ligt voor de kust van het Spaanse vasteland in de Middellandse Zee en behoort samen met Ibiza en Mallorca tot de Balaeren. Menorca is na Mallorca het grootste eiland van deze eilandengroep. De prachtige stranden met beschutte baaien en uiteraard het heerlijke weer zijn de belangrijkste reden om voor een vakantie op Menorca te kiezen. Uiteraard valt er veel meer te ontdekken op dit Spaanse eiland. Cultuurliefhebbers gaan naar Mahon en bezoeken het Sant Felip Kasteel en de restanten van de stadspoort. Natuurliefhebbers bezoeken het Parque Natural de s’Albufera d’Es Grauastel en de grotten van Cales.

Prachtige kustlijn

Verblijf op Menorca in een vakantiewoning aan zee en ontdek de prachtige kustlijn. Menorca heeft een kustlijn van meer dan 216 kilometer. De kusten zijn voornamelijk rotsachtig met betoverende baaien, kleine inhammen ofwel cala’s genoemd, met heerlijke zandstranden. Vooral in het zuiden liggen de mooiste stranden als Cala’n Bosch, Arenal d’ Castell, Porta de Ciutadella en Playa de Son Bou. In het noorden daarentegen is de kust grillig met enorme rotsformaties en indrukwekkende kloven. Je waant je bijna in Noorwegen aangezien deze kust op de Noorse Fjorden lijkt. Deze rotsformaties zijn door wind en zee uitgesleten. Hier vind je rustige en nog niet ontdekte stranden als Port d’Addaia en Cala Pregonda.

Beleef leuke activiteiten vanuit je luxe villa op Menorca

Wie op vakantie naar het Spaanse Menorca gaat kan wel wat vakantietips gebruiken. Je beleeft dit prachtige eiland natuurlijk optimaal vanuit een vakantiehuis op Menorca! Breng eens een bezoek aan de hoofdstad Mahon en met het plein Placa de Esplanada, het kasteel van Sant Felip of de restanten van de middeleeuwse stadspoort. Vanaf de hoogste berg, Monte Toro, kijk je uit over geheel Menorca. Tip voor wandelliefhebbers is het Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau met talrijke vogels in een schitterend wandelgebied. Bezoek ook de Cales Coves nabij San Clemente. De grotten in deze baai hebben veel graven uit de Bronstijd. Het zeewater is hier helder en snorkelaars krijgen de meest mooi gekleurde vissen te zien.

Boek een onvergetelijke gezinsvakantie naar Menorca

Menorca is de uitgelezen bestemming voor een vakantie met kinderen. Het is niet ver vliegen en is nog relatief rustig. Ook is Menorca helemaal op kinderen gericht qua voorzieningen en ook de stranden lopen vaak rustig af. Er is veel te doen met kinderen vlakbij je vakantiehuis in Menorca. Ga eens dolfijnen kijken tijdens een boottocht vanuit Cala’n Bosch. Ook leuk is een tocht met een glasbodem boot. Kinderen zullen genieten van de gekleurde visjes onder de boot. Of bezoek een van de waterparken als Aqua Rock bij Cala’n Bosch of het Aquacenter bij Ciutadella. Het beklimmen van de hoogste berg op Menorca, Monte Torro, is ook een uitdaging tijdens een vakantie op de Balearen.