Vakantiehuis Gotland - voor een geweldige vakantie

Het eiland Gotland heeft een riante kustlijn van zo’n 800 kilometer, daarnaast vind je op dit eiland het fantastische park Gotska Sandön. Ook is een trip naar de midddeleeuwse stad Visby zeker een aanrader. Kortom: Gotland heeft genoeg te bieden voor een veelzijdige vakantie in Zweden. Kom nu nog meer te weten over dit eiland en vind jouw favoriete vakantiehuis op Gotland!

Vakantiehuis op Gotland

Populaire vakantiehuizen - Gotland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Gotland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Gotland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Gotland

Loading...

Waarom een vakantiehuis op Gotland?

Met een vakantiehuis op Gotland bevind je je in een totaal ander land! De authentieke sfeer, historische bezienswaardigheden en de oogstrelende natuur zorgen ervoor dat je zeker een heerlijke vakantie zult beleven op dit eiland. Gotland is niet alleen het grootste eiland, maar ook het grootste zomervakantieparadijs van Zweden. Met een vakantiehuisje aan de kust in Zweden waan je je in een droomland. De 800 km lange kust en de vele zonuren maken Gotland tot een heus toeristenoord. Hier kun je optimaal genieten van de heerlijke zandstranden waar ook de allerkleinsten te mogelijkheid hebben om te zwemmen. De hele familie kan zich vermaken met een vakantiehuis op het eiland Gotland. Actieve vakantiegangers kunnen hier hun hart ophalen op de vele fietspaden die dwars door de prachtige natuur voeren. Ook leuk: Ga fietsen vanuit je vakantiehuis in Limfjord! Maak een tocht langs de prachtige kustlijn en laat je meevoeren door het prachtige landschap.

Vakantiehuis op Gotland

Ontdek de natuur van Gotland vanuit je vakantiehuis

De natuur van Gotland heeft je genoeg te bieden. De ‘Raukar’, een eeuwenoude kalksteenformatie die hoog boven de zee uitsteekt, is tot ver buiten Zweden bekend. Daaronder vind je de Hoburgsgubbe aan de zuidkant en Digerhuvud in het Noorden op buureiland Faro. Faro is zeker een bezoekje waard, wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Zweden. Het fascinerende landschap en het duingebied Ulla Hau is ook leuk voor kinderen en met haar unieke dierenwereld zeker de moeite waard. De druipsteengrotten van Lummelunda zijn een prachtig natuurlijk kunstwerk. De grotten behoren tot de grootste van Europa en hebben een totale lengte van maar liefst 4,5 kilometer. Met een vakantiehuis op Gotland biedt dit eiland een veelzijdige vakantie voor het hele gezin.

Snuif cultuur in de historische hoofdstad Visby

Cultuurhistorisch gezien is Gotland natuurlijk ook uiterst interessant. De binnenstad en de stadsmuur van hoofdstad Visby zijn op de werelderggoedlijst van UNESCO opgenomen. De muur die gebouwd is in het jaar 1300, de kleine steegjes, de uitzichtpunten en de vele rozen geeft je een typisch Middeleeuwse gevoel. De geschiedenis van Gotland komt tot leven wanneer je één van de 92 Middeleeuwse kerkjes bezoekt die over het hele eiland verspreid liggen. In Klintehamn kun je de ware schoonheid van de archeologie bewonderen. Ga terug in de tijd en bezoek het Gotland museum in de hoofdstad. Het museum herbergt veel glas-in-loodramen, houten beelden en runensteden. Kortom bezoek deze prachtige stad vanuit je vakantiewoning in Zweden.

Ontdek de heerlijke cuisine van Gotland

Probeer tijdens je verblijf in een appartement in Gotland eens de speciale Safranspannekoeken of de Kajsoep (soort aardappelsoep). Liefhebbers van de moderne keuken kunnen hun geluk hier niet op. Hier bevinden zich namelijk 7 van de 199 beste restaurants van Zweden. Ga in Bohuslän met vissers mee het water op voor de mossel- of kreefsafari. De lente, zomer en herfst is het hoogseizoen voor de schaaldieren. Het eiland staat bekend om de verse groenten, fruit, bessen, en kazen. In de herfst vind je een exclusief assortiment aan truffels. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Proef de heerlijke lokale gerechten op het eiland Gotland!

Vind jouw favoriete vakantiehuis op Gotland!

Zoals je leest beschikt  Gotland over prachtige natuur, vind je er indrukwekkende historische gebouwen en is er genoeg culinair vermaak. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Gotland beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiewoning in Zweden in deze bijzondere vakantiebestemming.