Vakantiehuis in Östergotland

Östergötland beschikt namelijk over vele wateren en prachtige natuur. Ook op archeologisch gebied kom je niets te kort. Je vind hier namelijk overblijfselen van de prehistorische kolonisten en het stenen-, brozen- en ijzerentijdperk! Het mag duidelijk zijn. Östergötland is een erg bijzondere vakantiebestemming waar je vast meer over te weten wilt komen. In de tekst hieronder vind je meer informatie over deze regio. Ben je enthousiast geworden? Ga dan op zoek naar jouw favoriete vakantiehuis in Östergötland!

Vakantiehuis in Östergötland

Populaire vakantiehuizen - Östergötland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Östergötland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Östergötland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Östergötland

Loading...

Waarom een vakantiehuis in Östergottland huren?

Kenmerkend voor het lanschap van Östergöttland zijn de indrukwekkende meren, imposante kastelen, groene bossen en historische monumenten. Ook vind je in Östergöttland rotsformaties die zeker een bezoek waard zijn! De rotsgordel rond de streek Vikboland staat bekend om haar eeuwenoude rotstekeningen en graven. Tijdens een vakantie in Zweden is een bezoek aan deze rotsformaties dan ook zeker de moeite waard! Het zuidelijke gedeelte van Östergötland is een zeer waterrijk gebied dat omgeven is door prachtige natuur. Om die reden is dit een heerlijk gebied voor verschillende buitenactiviteiten. Je kunt hier diverse outdoor activiteiten ondernemen tijdens een actieve gezinsvakantie. Het mag duidelijk zijn: met een vakantiehuis in Östergötland kun je  alle kanten op.

Vakantiehuis in Östergotland

Wist je dat?

Östergötland is het meest dichtbevolkte gebied van Zweden! Daarnaast is de grond er uitermate vruchtbaar. Er zijn dan ook heel erg veel bewijzen gevonden die op prehistorische kolonisten duiden, die hier de landbouw bedreven in het stenen, bronzen en ijzeren tijdperk.Ook wordt Östergötland doorkruist door het bekende Götakanaal, met haar 65 sluizen. Een leuk uitstapje tijdens je  vakantie om te doen is door over dit kanaal een prachtige boottocht te maken. Dit is een leuke activiteit om tijdens je zomervakantie te ondernemen met het hele gezin. Östergötland heeft daarnaast ook vele kastelen, hereboerderijen en middeleeuwse kloosters. Bezoek deze bijzondere plekken vanuit je vakantiehuis in Östergötland.

Mis deze hotspots in Östergötland niet!

  • Dierentuin Kolmården

 Een absoluut hoogtepunt voor het hele gezin is een bezoek aan de grootste dierentuin van Europa; Kolmården, niet ver van Norrköping gelegen.

  • Glasblazerij

in het plaatste Rejmyre vlakbij Kolmården heeft de oudste glasblazerij van het land en is erg leuk om te ontdekken, wanneer je een vakantiewoning met het hele gezin boekt. Hier kun je  met eigen ogen zien hoe een traditiegetrouwe glasblazer te werk gaat. Een boottocht op het Götakanaal met haar vele sluizen is een echte aanrader tijdes uw verblijf in één van de vakantiehuisjes in Zweden.

  • Bron in Medevi

Je kunt nog meer cultuur proeven in Medevi. Hier kun je de oudste geneeskrachtige bron van Noord-Europa aanschouwen. In de zomermaanden worden hier ook dagelijks verschillende concerten gehouden.

  • Openluchtmuseum Gamla Linköping

Of je een reis terug in de tijd maken in het historisch openluchtmuseum Gamla Linköping. Dit is zeker een belevenis voor groot en klein, oftewel voor het hele gezin! Dit museum is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in Zweden!

Maak een citytrip naar Örebro vanuit je vakantiehuis

Maak een citytrip naar de stad Örebro vanuit je vakantiehuis in Östergötland. De stad is gelegen in de provincie Närke. Bezoek de prachtige natuur in Örebro en ontdek de twee nationale parken Garphyttan en Tiveden. Deze parken behoren dankzij hun mooie verzameling van bloemen tot de mooiste parken van Zweden. In de regio zijn er voor de actieve vakantiegangers ook mogelijkheden voor de watersport. Wil je graag een langere tijd in Örebro verblijven? Dat kan! In ons aanbod vind je ook vakantiehuizen in Örebro en omgeving.

Vind je favoriete vakantiehuis in Östergötland!

Zoals je leest beschikt Östergötland over prachtige natuur, het indrukwekkende Götakanaal en vele andere prachtige bezienswaardigheden of leuke dingen om te doen! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Östergötland beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in Zweden in deze bijzondere vakantiebestemming.