Vakantiehuis in Västmanland – Eén groot natuurgebied!

Wil je graag naar Zweden, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de provincie Västmanland wat voor jou. Dit gebied bestaat voor een groot deel uit een prachtig nationaal park. Vroeger was een imposant gedeelte hiervan een mijn- en industriegebied. Om die reden was er vroeger veel rijkdom, dit is nog steeds te zien aan de prachtige paleizen en landhuizen. De originele mijnen zijn inmiddels volgelopen met water. Dit maakt dit gebied erg bijzonder om te ontdekken tijdens wandeltochten, vistripjes, of outdoor watersporten. Kortom: er is van alles te beleven in het veelzijdige Västmanland. Kom hieronder nog meer te weten over deze bijzondere provincie in Zweden en vind je favoriete vakantiehuis in Västmanland!

Vakantiehuis in Västmanland

Populaire vakantiehuizen - Västmanland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Västmanland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Västmanland

Loading...

Waarom op vakantie naar Västmanland?

Ga op vakantie in Västmanland en ervaar het Zweedse gevoel van rust en natuur. Västmanland bestaat voor een groot deel uit natuurgebied en is hierdoor uitermate geschikt is voor natuurliefhebbers maar ook fiets- en wandelliefhebbers. In het Nationale Park Färnebofjärdens vind je landschappen als moerasland, naaldbossen, rivieren, meren en weiden. Je kunt hier optimaal genieten van de flora en fauna. Maak eens een vogelsafari! In het westen van Västmanland vind je een groot mijn- en industriegebied wat vroeger als wapenkamer van Gustav Vasa werd gebruikt. Uit deze tijd stammen de vele paleizen en landhuizen. Hier kan je nog echt goud zoeken aan de oevers van de lokale riviertjes. Je kunt ook drukkere steden opzoeken als Örebro met Slot Örebro of het openluchtmuseum Wadköping. Zelfs een dagtrip naar Stockholm is vanuit jouw vakantiehuis in Västmanland gemakkelijk te ondernemen.

Waar ligt Västmanland in Zweden?

Västmanland is een relatief kleine provincie in het binnenland van Zweden. Het ligt op de grens waar Zuid-Zweden overgaat in Midden-Zweden. Västmanland grenst aan de provincies Örebro, Södermanland, Uppsala en Dalarna. De grootste stad is Västeras waar een bezoek aan Vallby openluchtmuseum en het park Djäkneberget, nabij het centrum een bezoek waard is. Het klimaat is hier over het algemeen heerlijk met vrij stabiel weer in de zomermaanden. Heerlijk lange periodes met zon en de daarbij horende temperaturen zijn in de zomer regelmatig aan de orde. Beleef deze prachtige omgeving optimaal vanuit een vakantiehuis in Västmanland.

Ga op ontdekkingstocht in het groene Västmanland

Västmanland bestaat voor een groot deel uit het Nationale Park Färnebofjärdens. Hier vind je landschappen als meren, bossen, watervallen en rivieren als de Nedre Dalälven. Je zult versteld staan van de prachtige flora en fauna. Het park is bekend om zijn unieke vogels. Er broeden wel 100 vogelsoorten! Een vogelsafari is dan ook zeker de moeite waard. Het Visitor Center Färnebofjärden informeert je graag over de mogelijkheden in dit unieke park. Verwonder je over de groene omgeving vanaf het uitzichtpunt Skebarsbo. Een andere aanrader is een kanotocht door dit enorme natuurgebied. Wat is er leuker dan bevers en elanden zien vanuit je kano! Vanuit je vakantiehuis in Västmanland trek je gemakkelijk de natuur in en krijg je van het uitzicht geen genoeg, wanneer je aan het water verblijft.

Bezoek deze bezienswaardigheden vanuit je vakantiehuis in Västmanland

Västmanland staat bol van de bezienswaardigheden. Als eerste noemen we de Sala Silvergruva ofwel zilvermijn. In deze mijn, worden op 60 meter of 155 meter diepte, rondleidingen gegeven met uitleg hoe de mensen hier vroeger werkten. Ook is er een museum. Vergeet je fototoestel niet. Bij de kopermijnen in Kopparberg kun je zelfs goud zoeken. Het Anundshog in Västeras is met een hoogte van 9 meter de grootste grafheuvel van Zweden. Hier leer je tijdens een wandeling alles over de Vikingen. Het Bondtorget (marktplein) biedt oude gebouwen, gekleurde huisjes, winkeltjes langs het water. Vanuit je vakantiewoning in Västmanland bezoek je deze bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Centraal-Zweden.

Beleef een actieve gezinsvakantie in Västmanland

Västmanland is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie in Zweden met het gezin. Reis je met tieners bezoek dan Kokpunkten, een fantastisch zwemparadijs met attracties en ruim 490 glijbanen verdeeld over 8 verdiepingen in een oude, tot waterpark omgebouwde, krachtcentrale. Interessant is het Frösåkers Brygga een nederzetting uit de Vikingtijd. Leer brood bakken op vuur, katapult schieten en maak je eigen touw! Bezoek het Västmanlands Läns Museum en kom meer te weten over het culturele erfgoed. Bezoek Engsö Slott of ontsnap aan Prison Island. Er is in Västmanland van alles te doen voor het hele gezin.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Västmanland

Zoals je leest beschikt Västmanland over prachtige natuur en leuke dingen om te zien of doen. Daarnaast is het dé ideale bestemming voor een actieve gezinsvakantie! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Västmanland beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuisje in Zweden in deze bijzondere vakantiebestemming.