Vakantiehuis Dalarna – het ultieme Zweden gevoel

Vakantiehuis in Dalarna

Vakantiehuis Dalarna – het ultieme Zweden gevoel

In Dalarna beleef je het authentieke Zweden. Deze regio ademt namelijk tradities en beschikt over prachtige Zweedse landschappen. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten te beleven. Kom van alles te weten over dit gebied en vind jouw favoriete vakantiehuis in Dalarna!

Populaire vakantiehuizen - Dalarna

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Dalarna

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Dalarna

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Dalarna

Loading...

Waarom een vakantie naar Dalarna boeken?

In Dalarna beleef je het ultime Zweden gevoel! De streek staat namelijk voor traditie – met volksdans, vioolmuziek, knäckebröd, de houten Dala-paarden, midzomerfeesten, klederdracht, rode houten huizen en natuurlijk de gigantische langlaufwedstrijd van Vasaloppet! Je zult niet ontkomen aan de traditioneel geklede Zweden die om een meiboom midzomer vieren. In Dalarna is van alles te doen, bezichtig het echte Dalarnapaardje, bezoek de mijnen van Falun en ga terug in de tijd. Op het gebied van kunst en cultuur heeft de regio ook genoeg te bieden. Bezichtig  bijvoorbeeld de werken van de grootste Zweedse schilder Anders Zorn in het Zorn museum. Het mag duidelijk zijn: beleef een veelzijdige vakantie in een vakantiehuis in Dalarna.

Waar ligt Dalarna in Zweden?

De provincie Dalarna ligt in Svealand midden-Zweden en grenst  met zijn bergen in het westen aan Noorwegen. Dalarna heeft de grootte van België. Het heeft ongeveer 300.000 inwoners. De natuur van Dalarna is werkelijk prachtig. Je vind hier namelijk prachtige uitgestrekte bossen en duizenden meren. Het noordelijke landschap bestaat uit hoge bergen met onder andere de Njupeskär waterval. De regio heeft ook een rijkdom aan verschillende diersoorten. Voorbeelden daarvan zijn de Eland, beer en de wolf.  In deze regio kun je optimaal genieten van de rust en de ruimte. Ontdek de prachtige omgeving vanuit een vakantiehuis in Dalarna. Geniet van het prachtige groene landschap of ontspan bij de Witte Sannar Riviera.

Bezoek het betoverende Dalarna

Vele beroemde kunstenaars brachten periodes in hun leven door in het gebied van Dalarna. Om er maar enkele te noemen; kunstschilder Carl Larsson, kunstenaar Anders Zorn, auteur Erik-Axel Karlfeldt en componist Hugo Alfvén. Al deze personen werden geïnspireerd door het fascinerende landschap en de betoverende sfeer in Dalarna. De Zweedse naam voor de beroemde roodgeverfde huisjes Falunrood . je zult deze kleur vooral in Falun Kopermijn omgeving aantreffen. Deze omgeving staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de boerenhoeves is De woon- en werkplaatsen van een aantal van deze kunstenaars kunnen worden bezichtigd, tijdens een vakantie in Dalarna. Wanneer je een culturele vakantie in Zweden wilt boeken is Dalarna dan ook zeker een aarnader!

Boek een vakantie naar winter wonderland

Je zult merken dat een zomers verblijf in een vakantiewoning in Dalarna fantastisch zal zijn. Maar in de winter is dit wellicht nog spannender, althans volgens de vele wintersportliefhebbers. Verzamel net als hen alle familieleden en vrienden bij elkaar en breng enkele dagen door op de skipistes en loipes van Sälen en Idre. Wat is er vervolgens mooier om de avond door te brengen rond de open haard in één van de traditionele Stuga vakantiehuisjes? Het kleine Tällberg gelegen tussen Leksand en Mora is werkelijk een pareltje. Hier zijn nog steeds de authentieke hofjes en binnenplaatsen in de echte Dala-stijl te vinden. De rust die men in Tällberg kan ervaren, is bijna nergens meer te vinden. Het vakantiehuis biedt daarbij het ideale uitgangspunt voor je vakantie.

Ontdek de prachtige natuur van Dalarna

Dalarna is het leefgebied van de eland, beer en de bever. Natuur op zijn allerbest vind je in de bosrijke streek van de regio. Er heerst een genadeloze stilte in de ruige berggebieden, prachtige meren, de unieke watervallen en de naaldbomen. Bent je een echte natuurliefhebber? Dan mag je Dalarna niet missen. Ga fietsen, van Säfsen in het zuiden van zweden tot Idre Fjäll in het noorden van Zweden kun je geweldig fietsen. De paden bevinden zich in dichte bossen en door bergachtig terrein. Ook kun je een heerlijke wandelen in de bergen, langs de meren of door de bossen. Wil je graag een wandelvakantie plannen met de hond? Geen probleem! Bekijk dan ons aanbod van huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk! Schaatsliefhebbers kunnen op het mooie Runn meer fantastisch schaatsen. Bezoek deze prachtige natuur vanuit je vakantiehuis in Dalsland.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Dalarna!

Zoals je leest beschikt Dalarna over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Daarnaast beleef je het echte Zweden gevoel in deze regio! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Dalarna beschikbaar zijn en huur jouw favoriete vakantiehuis in Zweden op deze bijzondere vakantiebestemming.