Vakantiehuis op Öland

Öland, met zijn kilometerslange zandstranden en de vele uren zon, is uitgegroeid tot een vakantieparadijs in Zweden. Öland ligt op een steenworp afstand van het bijzondere Småland en is daarom makkelijker bereikbaar vanaf het vasteland. Öland beschikt ook over een prachtig landschap en heerlijke stranden waar ieder jaar zomerfeesten georganiseerd worden. Kortom: er is genoeg te beleven op dit eiland. Kom hieronder nog meer te weten over dit unieke eiland en vind je favoriete vakantiehuis op Öland.

Öland

Populaire vakantiehuizen - Öland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Öland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Öland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Öland

Loading...

Waarom een vakantiehuis op Öland huren?

Dit prachtige eiland in de Oostzee onderscheidt zich overduidelijk van het vasteland. De hoogvlakte Stora Alvaret, waar nagenoeg geen bomen staan, ontwikkelde een heel eigen natuur waar je zowel planten uit Siberië als zuidelijke planten groeien. Daarnaast heeft de Stor Alvaret, dat door UNSECO tot werelderfgoed benoemd is, veel weg van de hoogvlakten van de Provence. Ook maken de kilometerslange zandstranden, zee en vele zonuren Öland een erg aantrekkelijke vakantiebestemming voor een vakantie in Zweden. Daarnaast is een vakantiehuis op Öland een paradijs voor het hele gezin! Op dit eiland is er ook genoeg te beleven voor de allerkleinsten. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van een vakantiehuis op Öland!

Zee rondom Öland

Dit moet je zeker niet niet missen op Öland

Op het eiland Öland valt van alles te beleven! Zo kun je een concert bezoeken in de historische ruïnes van Borgholm, of een koninklijk bezoekje brengen aan de zomerresidentie Solliden. Een vakantiehuis op Öland biedt voor ieder wat wils! Menig kunstenaar is geïnspireerd door het kleurenpalet van Öland. Verschillende werken van grote kunstenaars zijn dan ook te bezichtigen in het Himmelsberga museum. Op Öland zijn ook genoeg mogelijkheden om even te relaxen door bijvoorbeeld te gaan golfen op één van de vele golfbanen of zeilen op de zee. Breng ook zeker een bezoek aan het Koninklijke landgoed Ottenby. Dit gebouw is door Koning Gustav Wasa aangelegd. Enerzijds met als doel de hofhouding tijdens hun bezoek aan het eiland te huisvesten, anderzijds als voorbeeld voor de landbouw. Vandaag de dag is het een echt kunst- en handwerkcentrum dat je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in een vakantiewoning in Zweden.

vakantiehuis op Öland

Vakantiebestemming voor trekvogels

Niet alleen mensen, maar ook trekvogels hebben Öland ontdekt. Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit bij een bezoekje aan dit eiland met tentoonstellingen over o.a. de natuurgeschiedenis. Je  moet ook zeker een bezoek brengen aan de  vuurtoren Lange Jan. Hier kun je het eiland vanuit vogelperspectief bewonderen met een prachtig panorama uitzicht. Het broertje van de Lange Jan staat op het noorden van het eiland en heet Lange Erik. Ottenby is het zuidelijkste puntje van het eiland en staat bekend om zijn vogelstation. Tijdens de vogeltrek wordt deze plaats druk bezocht door de echte vogelliefhebbers. Bezoek ook het vogelmuseum in Ottenby vanuit je vakantiehuis op Öland.

Bezoek Småland vanuit je vakantiehuis

Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige regio Småland. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan ben je in deze regio aan het goed adres! Je vind hier namelijk mooie meren waar je uitstekend kunt vissen, een indrukwekkend heuvellandschap en prachtige groene bossen. Daarnaast is Småland dé grondlegger van het glas en meubeldesign. Bezoek hier het centrum van de Zweedse glasblazerij en laat je inspireren door de vele Scandinavische designwinkels. Je kunt in de regio Småland ook talloze outdoor activiteiten ondernemen zoals fietsen, paardrijden, vissen en nog veel meer. Kortom: in Småland valt van alles te beleven en een bezoekje aan deze unieke regio is vrijwel onmisbaar tijdens je vakantie in Zweden! Bezoek Småland vanuit je vakantiehuis op Öland en ervaar deze dit prachtige natuurrijke gebied.

Huur je favoriete vakantiehuis op Öland

Zoals je leest beschikt Öland over prachtige natuur en een erg uniek karakter. Daarnaast is het dé ideale bestemming voor een veelzijdige gezinsvakantie! Dus waar wacht je nog op? Het eiland is een van de vele populaire plaatsen om een huisje in Zweden te huren. Een vakantiehuis op Öland huren is niet alleen prachtig als het zomer is. Onze huisjes op het eiland worden ook in andere delen van het jaar verhuurd. Het is geen wonder, want het is gemakkelijk om hier te ontspannen en te genieten van de natuur buiten het hoogseizoen.