Vakantiehuis in Halland – Bos, rivieren en strand

Wil je graag naar Zweden, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de streek Halland dan wat voor jou! Je vind hier prachtige natuur in de vorm van bossen, rivieren en betoverende kustlijnen. Daarnaast kun je op en top winkelen in het grootste warenhuis van Scandinavië. Ook is een trip naar de stad Halmstad zeker een aanrader. Kortom: Halland heeft genoeg te bieden voor een veelzijdige vakantie in Zweden. Kom nu nog meer te weten over deze streek en vind jouw favoriete vakantiehuis in Halland!

Vakantiehuis in Halland

Populaire vakantiehuizen - Halland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Halland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Halland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Halland

Loading...

Waarom op vakantie naar Halland?

Bossen, zon, strand, rivieren en meertjes. Dit beleef je allemaal vanuit je vakantiewoning in Halland. De kust van Halland bestaat uit een zandstrand dat slechts enkele keren onderbroken wordt door prachtige steden. Bekende stranden zijn Skummeslovestrand, Mellbystrand, Tylosand en Skrea Strand. Vakantieplezier met een vakantiehuis voor de hele familie in Halland is op zeker gegarandeerd. Ook bij onze kindvriendelijke vakantiehuizen in Halland vind je licht aflopende stranden, ideaal voor de allerkleinsten.

Vakantiehuis in Halland

Beleef een actieve vakantie in Halland!

Halland heeft echter veel meer te bieden dan strand alleen. Wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Halland kun je het mozaïek van meren, bossen en riviertjes ontdekken. De vier grootste rivieren die hier te vinden zijn Lagan, Nissan, Atran en Viskan. Het landschap van Halland is ideaal voor dagtrips, fietsen, wandelen, varen, vissen en nog veel meer. ‘s Avonds met een rijke vangst naar uw vakantiehuis terugkeren van het vissen is groot. Houdt u niet van vissen? Geen probleem! Halland biedt ook genoeg goldresorts en surfers komen aan hun trekken in de baai van Apelviken bij Varberg. Er is voor ieder wat wils met een vakantiehuis in Halland, te Zweden.

Ontdek de veelzijdige flora en fauna

Halland bestaat wat flora en fauna betreft uit drie regio’s: namelijk de kustvlakte, de overgangsstreek en de bosstreek. De kuststreek ligt vanzelfsprekend vlakbij de kust. Het gebied heeft een hoge bevolkingsdichtheid en hier is veel landbouwgrond te vinden. De overgangsstreek bestaat uit landbouwgrond en uit bossen. De bossen in dit gebied zijn vooral loofbossen. Ook de noordelijke helling van de heuvelrug Hallandsåsen behoort tot dit gebied. Het oostelijke deel van Halland omvat voornamelijk een bosstreek, en bestaat vooral uitnaaldbossen. In het zuidelijke en middelste deel van dit gebied kunt u veel moerassen vinden. De aarde is betrekkelijk voedingsarm in dit gebied. Rond de 60% van de totale oppervlakte van Halland is bos. Een vakantie in Halland is dan ook ideaal om de natuur op te zoeken. Ga fietsen door de bossen of maak prachtige wandelingen. Ook een vakantie op het eiland Gotland is ideaal om de natuur op te zoeken. Je vind hier namelijk prachtig duinlandschap en indrukwekkende druipsteengrotten.

Boek een veelzijdige gezinsvakantie

Maak samen een reis terug in de tijd! Wanneer je de vesting in Varberg bezoekt kun je een menselijk lichaam uit 1300 aanschouwen. Ook  Het mooie Tudorkasteel Tjoloholm bij Kungsbacka evenals het stenendorp bij Askhult zijn zeker een bezoekje waard wanneer u hier in een vakantiewoning in Zweden verblijft! Het vogelreservaat Getteron, Halmstad is ook een aanrader. Met andere woorden; Halland is een paradijs voor actieve vakantiegangers!

Veder activiteiten en bezienswaardigheden:

  • Batmuséet in Galtabäck

  • Mellby Konstmuseum

  • Amusementspark Funcity Varberg

  • Tropisch centrum Halmstad

  • Badhuis Kallbadhuset Varber

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Halland!

Zoals je leest beschikt  Halland over prachtige natuur en is het dé ideale bestemming voor een actieve gezinsvakantie! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Halland beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming.