Vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Sinds 1900 deed het idee al de ronde om te mensen hier te leren skiën. Dit project kwam echter pas in 1945 op gang, met de met de oprichting van de Schiliftgesellschaft Saalbach. In 1948 is hierde Ski- en sportclub bijgevoegd. In de loop van de eeuw zijn er heel veel banen en liften bijgebouwd waardoor het is uitgegroeid tot het gebied dat het nu is. Ook in de 21ste eeuw is er heel veel bijgebouwd en er wordt nog steeds gerenoveerd en vernieuwd. Ondanks dat Saalbach-Hinterglemm een skigebied is, is er in de zomer ook meer dan genoeg te beleven. Op de diverse wandelroutes loopt u door prachtige bergnatuur. Met een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm valt er heel veel te ontdekken. Zo zijn de paden soms ruw of juist glad, maar het uitzicht op de prachtige bergmeren en landschappen maakt dat allemaal goed. Ook is het mogelijk om een educatie pad te volgen met tips voor de beginnende wandelaar. Vergezeld door prachtige uitzichten leert u hier over mogelijke risico’s, aangegeven met borden, en de juiste uitrusting, eten, drinken en veiligheidsvoorschriften in de bergen. Daarnaast is het ook mogelijk om een route met een gids te bewandelen. Voor de beoefende wandelaar biedt een verblijf in een vakantiehuis in Salzburger Land ook de Saalbach Hiking Challenge: drie lange wandelingen, 64 kilometer met wel 3800 hoogtemeters!

Saalbach

Mountainbiken met prachtige vergezichten met een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm

Met 70 kilometer aan fietspaden (let op: niet verhard) is het bovendien de grootste fietsregio in Oostenrijk. Het is mogelijk fietsen te huren en zelfs elektrische fietsen om zo over de paden te scheuren en te genieten van de prachtige uitzichten. Met totaal 400 kilometer aan fietsroutes kunt u kiezen voor wat u wilt: een korte, pittige route of een lange route met prachtige vergezichten. Een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm biedt u al deze keuzes en is daarom een geweldige vakantiebestemming voor de fiets- en mountainbikeliefhebbers.

Skiparadijs Saalbach-Hinterglemm

Een vakantiehuis in Oostenrijk is geschikt voor wintersport. In Saalbach-Hinterglemm is dit ook helemaal waar, want niet alleen is het een zomerparadijs, ook in de winter is het genieten van de sneeuw en haar diverse sporten. De plek wordt omschreven als het hoogtepunt voor freeriden. Ook zijn hier uiteraard de après-ski faciliteiten te vinden. Ook hier wordt Saalbach-Hinterglemm aangeprezen als een goede plek voor goede après-ski. De kenmerkende hutjes zijn uiteraard heerlijk, maar hier vindt u ook toprestaurants. In restaurant Gollinger Hof eet u bijvoorbeeld de beste Oostenrijkse maaltijden, gemaakt van verse regionale producten. Of u gaat naar één van de vele Stubes die het gebied rijk is. Hier wordt ook heerlijk eten geserveerd en kunt u genieten van de echte après-ski sfeer.

Een vakantiehuis in Saalbach-Hinterglemm is een goede keuze voor iedereen die er graag op uit gaat. De prachtige bergen en uitzichten zijn er voor het uitkiezen. De restaurantjes serveren u maar al te graag heerlijk eten. Daarna kunt u terugkeren naar uw vakantiehuis waar u kunt genieten van alle comfort die u gewend bent.