search

Vakantiehuizen in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en van de Europese Unie, hoofdkwartier van de NAVO en woonplaats van de Belgische koning Albert II. De stad staat bekend als levendig met haar circa 1 miljoen inwoners, waar op het midden van de Grote Markt de taalgrens lijkt te lopen. In de Middeleeuwen was de stad al hoofdstad van Brabant en bleek een belangrijk bolwerk voor de Belgische revolutie. In Brussel is veel terug te zien van de barokstijl op de Grote markt, toen na totaal verval, de stad een groots stedenbouwkundig project werd.

Atomium in Brussel

 

Wat te doen in de hoofdstad van België?

Het was de verblijfplaats voor beroemde bannelingen als Victor Hugo en Karl Marx en onderging een grootschalige renovatie met indrukwekkende architectuur, brede lanen, paleizen en parken. Rond 1900 ontstond in Brussel de Art Nouveau-stroming en is de vorige eeuw uitgegroeid tot een internationale stad met musea, kerken, het Atomium en gezellige pleintjes waar je niet kunt ontkomen aan aan de Bourgondische sfeer. Het is een vrolijke, bruisende stad die gered is volgens de legende, door een kleine jongenman die een beginnend vuurtje bluste door erover te plassen; nu is hij wereldberoemd als Manneken Pis.

Tip! Laat je verrassen door de veelzijdige keuze aan overheerlijke bonbons die je op elke hoek van iedere straat kunt verkrijgen. Je kunt door middel van rondleidingen en stadswandelingen op kaart de stad prima ontdekken. Je vindt deze informatie bij het toeristisch kantoor in het centrum van de stad. Ontdek de hoofdstad van België in één van onze luxueuze vakantieappartementen in Brussel. Brussel heeft talrijke musea op haar grondgebied waaronder eigen musea. Bovendien loont het de moeite om tijdens je vakantie in een vakantiewoning in Brussel diverse culturele plaatsen te bezoeken. 

 

Activiteiten in Brussel

Bovendien worden er tal van activiteiten georganiseerd, het gehele jaar door. Zowel in de zomer als in de winter trekken belangrijke historische, folkloristische of culturele evenementen en gewone vrijetijdsactiviteiten veel mensen aan. De zomer is de tijd van Brussel Bad, het Brussels Summer Festival en de Zuidfoor. Het Bloementapijt kleurt de Grote Markt tijdens de zomermaanden. Bij het begin van de herfst vindt Nuit Blanche plaats. In de winterperiode volgt dan Winterpret met een grote kerstmarkt in het centrum van de hoofdstad. Je zal je dus niet vervelen en verrast zijn tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de regio Vlaams Brabant. Zowel op cultureel, gastronomisch als op het gebied van natuur.

Bezoek de hoofdstad vanuit je vakantiehuis in Brussel

 

Jouw vakantiehuis in Brussel

Vanuit een vakantiehuis in de buurt van Brussel kun je een dagtrip maken naar deze bruisende stad. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Gent, Dirbuy of het Nederlandse Stevensweert. Deze bestemmingen bevinden zich allemaal op rijafstand van deze statige stad. Ontdek deze stad helemaal op je eigen manier vanuit een vakantiehuis in België!