search

Vakantiehuizen in Rødby

Rødby (letterlijk: Rodestad) is een plaats en voormalige gemeente op het eiland Lolland in Denemarken. Na de herindeling van 2007 werden de gemeentes Holeby, Højreby, Maribo, Nakskov, Ravnsborg, Rudbjerg en Rødby samengevoegd tot de gemeente Lolland. Veel Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Denemarken en Zweden en hier een vakantiehuisje hebben geboekt, kennen de naam van deze plaats vanwege de druk gebruikte veerdienst vanuit Duitsland.

 

Vaste wegverbinding

Sinds 1992 wordt er gesproken over een vaste wegverbinding door middel van een 19 km lange brug tussen Rødby en Puttgarden: de zogenaamde Fehmarnbeltverbinding. In juni 2007 is door de regeringen van Denemarken en Duitsland besloten dat de brug er zou komen, en in 2018 zou deze in gebruik worden genomen. In 2011 is echter besloten dat de verbinding geen brug maar een tunnel zal worden, waarvan de bouw in 2014 zal beginnen. Maakt u eens een ritje door Nakskov, Rødby, Maribo, Nysted of Sakskøbing. Knuthenborg Safaripark is een avontuur op zich voor zowel volwassenen als kinderen. Hier rijdt u in uw eigen auto tussen dieren uit alle delen van de hele wereld. Niet ver van Nysted vindt u het Aalholm Automobiel Museum waar meer dan 200 zeldzame oldtimers staan, onder andere ook de eerste auto ter wereld, een Daimler uit 1886.

 

Bezoek Nakskov

Maak tijdens uw vakantie in een vakantiewoning in Denemarken ook eens uitstapje naar Nakskov. Bent u geïnteresseerd in zee en zeevaart, bezoekt u dan het scheeps- en zeevaartmuseum aan de andere kant van de haven. Wilt u ontspannen, zwemmen of lekker gaan trainen, dat moet Lalandia een bezoek brengen. De tropische sfeer in het zwemparadijs geeft uw lichaam en geest weer kracht! Lalandia Rødby is een zeer kindvriendelijk vakantiepark op het eiland Lolland, vlakbij de haven van Rødby.

 

Ontdek de omgeving van Lolland met de fiets!

Wilt u tijdens uw vakantie in een vakantieappartement in Denemarken lekker gaan fietsen, dan zit u hier ook goed. Lolland heeft veel fietsroutes die u door het mooie landschap voeren. Lolland heeft ook een golfterrein en u kunt hier prima vissen in de vrije natuur. NOVASOL biedt leuke vissershuizen in de omgeving met of zonder aanlegsteiger. U kunt een selectie maken in de uitgebreide zoekopdracht.

 

Jouw vakantiehuis in Rødby

Geniet in Denemarken vanuit uw eigen vakantiehuis van NOVASOL. U zult versteld staan van de mogelijkheden die deze Deense regio te bieden heeft!