search

Vakantiehuis in Orne

Orne is een departement in Normandië met een rijk cultureel erfgoed en opwindende excursie- en activiteitenmogelijkheden omringd door schilderachtige en unieke landschappen. Wil je dit prachtige deel van Normandië, het rijke culturele erfgoed en de gastronomie ontdekken? Plan dan je eigen vakantie in met een vakantiehuis in Orne.

 

De omgeving van je vakantiehuis in Orne

De belangrijkste troef van de prachtige Franse departement Orne is zeer schilderachtig landschap met ongekende spectaculaire monumenten, kastelen en prachtige oude steden. 

Kastelen en kathedralen

Château de Carrouges, een van de mooiste kastelen Orne, dateert uit de veertiende eeuw en is te vinden in hetzelfde dorp. Even opmerkelijk monumenten zijn ook complexen van de abdij van La Trappe en Benedictijnse Saint-Evroult en de ruïnes van de eens zo machtige kasteel Château de Domfront.  Romaans-gotische kathedraal van Notre-Dame in de oude Sées, daterend uit de Middeleeuwen, is één van de mooiste heilige gebouwen. Het stadje heeft de pompeuze abdij van St. Martin en een prachtige historische kern, gevormd door de combinatie van kromme straten en stenen huizen.