Vakantiehuis in Elzas

In Frankrijk is een verblijf in Elzas echt de moeite waard. In de mooie regio breng je heel wat heerlijke uurtjes door met je vakantiehuis in Elzas. Een heerlijke regionale keuken en gezellige stadjes met sfeervolle oude gebouwen zijn slechts enkele van de ingrediënten die deze streek de moeite maken. De hele regio staat bekend om zijn goede wijnen en voor de steden zoals Colmar en Müllhausen, met zijn smalle straatjes en huizen in vakwerkhuizen met stenen vakwerk , evenals voor de hoofdstad Straatsburg, waar het Europees Parlement is gevestigd.

vakantiehuis in elzas-lotharingen

Populaire vakantiehuizen - Elzas

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Elzas

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Elzas

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Elzas

Loading...

De Elzas wijnen

Ben je op vakantie in Frankrijk en verblijf je in een vakantiehuis in de Elzas, dan ben je in de wijnstreek van Frankrijk die het meest oostelijk gelegen is. Tussen de Rijn in het oosten en de Vogezen in het westen. Het gebied wordt noordelijk begrensd door de stad Straatsburg en zuidelijk door Mulhouse. Iets noordelijker gelegen zijn ook nog twee wijngebieden die wat kleiner zijn qua oppervlakte. In dit gebied worden vooral witte wijnen gemaakt. Rode wijn produceren ze slechts op zeer beperkte schaal. Als je daar een liefhebber van bent zou je kunnen overwegen om elders in Frankrijk een vakantiehuis van te boeken. De Elzas wijnen zijn vrij herkenbaar door de fles waarin ze zitten, het zogenaamde type ‘Rijnwijn’ of de ‘flȗte d’ Alsace’. Alleen de mousserende Crémant zit in een andere fles. Heerlijke wijnen om mee terug naar huis te nemen als de vakantie voorbij is, maar natuurlijk ook om ze tijdens de heerlijke avonden in of bij je vakantiehuis in Elzas te proberen.

Bezoek een wijngaard in Elzas-Lotharingen

Straatsburg

Straatsburg is bekend omdat het de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Europees Parlement, maar het wordt niet per ongeluk gekozen voor het hoofdkantoor.Naast de nabijheid van de grens met Duitsland en Zwitserland, de oude stad werd uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO in 1988. De middeleeuwse, gotische en Renaissance gevels, balkons vol bloemen, parken, gotische kathedraal Notre-Dame de Strasbourg, veel leuke winkels en galeries zijn ontzag. Het ligt aan de oevers van de Rijn en heeft prachtige bruggen en een romantische sfeer.

Vogezen

Voor de liefhebbers van skiën en wintersport  is Vogezen zijn een paradijs op aarde. Ook in andere seizoenen is dit gebied ook een topbestemming. Wandelen en mountainbiken worden hier vaak beoefend. De natuur is namelijk echt overweldigend! Je gelooft bijna niet dat er slechts op 4 uur rijden vanaf Nederland een wereld vol bergen en meren aan je voeten ligt.

Colmar

Een van de mooiste plekken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Elzas is de beroemde stad Colmar, gelegen aan de voet van de Vogez-berg aan de rivier de Laugh, die verbonden is met het Rijnkanaal. Vanwege zijn vele bruggen, kanalen en prachtige pleinen, heeft het een andere naam - "Klein Venetië". De woningen zijn gebouwd tussen 1480 en 1575.