Vakantiehuis in Poitou-Charentes

De regio Poitou-Charentes is zeer divers en gevarieerd. Het combineert prachtige kustgebieden met het betoverende achterland, en de uitgestrekte vlaktes van Vienne met de typische landschappen van Deux-Sèvres. Poitou-Charentes heeft charmante stadjes met romaanse kerken en kastelen. Verken de omgeving vanaf jouw vakantiehuis in Poitou-Charentes.

Poitou-Charentes in Frankrijk

Populaire vakantiehuizen - Poitou-Charentes

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Poitou-Charentes

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Poitou-Charentes

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Poitou-Charentes

Loading...

Franse strandvakantie in Poitou-Charentes

Als je een geweldige vakantie in Frankrijk wilt ervaren, vol dagen aan het strand en in charmante en culturele steden, is het zeker aan te raden om een ​​vakantiehuis in Poitou-Charentes te huren. De regio ligt in het hart van de Atlantische kust van Frankrijk en is de zonnigste regio langs de kust.  In de regio vindt u meer dan 350 kilometer zandstrand, waar de regio perfect voor een vakantie gevuld met strand gelukkige vakantie zonder de vele toeristen die je kunt vinden langs de Middellandse Zeekust.

De schone zandstranden die de kust domineren, bieden de mogelijkheid om de culturele reis te combineren met veel watersporten. Zeilen is ook erg bekend in dit deel van Frankrijk en je zult zeker veel zeilboten in de zee zien op vakantie in Poitou-Charentes.

vakantiehuis in Poitou-Charentes

Steden bij je vakantiehuis in Poitou-Charentes?

Hoewel de zee en de lange kustlijn een groot deel van de regio domineren, staan ​​het culturele erfgoed en de tradities van de regio bovenaan de lijst met activiteiten. Op vakantie in Poitou-Charentes bent u nooit ver weg van een prachtige stad waar je kunt genieten van de vakantie.

Poitiers

De regionale hoofdstad van Poitou-Charentes is Poitiers. Dit is een oude middeleeuwse stad met een levendig centrum. Hier kun je een bezoek brengen aan romaanse kerken of maak een korte trip naar de prachtige kustlijn. In het zonnige kustgebied zijn er veel charmante havensteden.

Rochefort

In Rochefort bewonder je militaire architectuur uit de 17e eeuw. La Rochelle biedt een prachtige kust waarvandaan je naar de eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré kunt zeilen of het 'Fort Boyard' aan zee kunt bezoeken.

Saintes

Een beetje ten zuiden van La Rochelle ligt Saintes, waar je de crypte van de kerk 'Saint Eutrope' kunt bezoeken, die tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Cognac

In Cognac kun je van galerij naar galerij springen en genieten van een Franse maaltijd tussendoor in de buurt van het prachtige Franse platteland. Cognac is uiteraard wereldberoemd vanwege de goudgele drank met dezelfde naam.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Poitou-Charentes

Geniet met je naasten van dit mooie stukje Frankrijk in een vakantiehuis in Poitou-Charentes. Het is misschien wat minder bekend dan het hoger gelegen Bretagne of het lager gelegen deel Les Landes (kust Boredaux tot Biarritz), maar daarom niet minder aantrekkelijk voor het ondernemen van een mooie vakantie. ’s Ochtends rustig wakker worden en bij opkomende zon genieten van een café au lait bij het ontbijt, vervolgens een aantal baantjes trekken om helemaal wakker te worden, dan een goed boek lezen alvorens je al richting lunch gaat en deze, onder het genot van een glas wijn of een lekkere Kir of Pastiche, klaarmaakt. Na het eten is het tijd voor een middagdutje en als je er toch even op uit wilt neem dan de auto of ga te voet de omgeving van het vakantiehuis in om een mooie wandeling te maken. Dit klinkt toch als een echte vakantie? Het leven in Frankrijk is zo gek nog niet.