Vakantiehuis in Bourgogne

Bourgogne of Bourgondië, een van de grootste regio's in Frankrijk, heeft vier departementen en is ideaal om te verkennen met een vakantiehuis in Frankrijk . De naam "Bourgogne" komt van de Bourgondiërs, een Scandinavisch volk dat in de derde eeuw leefde. Deze regio is vooral bekend om zijn onverslaanbare kwaliteitswijnen en ook om de peperachtige mosterd uit Dijon.

Bourgogne

Populaire vakantiehuizen - Bourgogne

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bourgogne

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Bourgogne

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Bourgogne

Loading...

Ontdek Bourgogne vanuit je vakantiehuis

Een vakantiehuis in Bourgogne huren geeft je ideale mogelijkheden om dit prachtige gebied en het echte Bourgondische leven te ontdekken. Bij Bourgogne denk je aan eten en drinken. Dat is inderdaad een belangrijk aspect, maar daarmee doe je andere dingen die deze regio te bieden heeft, bijvoorbeeld de natuur, te kort. Ook voor een sportieve gezinsvakantie is Bourgogne een prima regio. Bourgogne is een heel diverse regio met veel leuke authentieke dorpjes, maar ook steden als Dijon en Beaune. Door de Hospice de Beaune worden hier jaarlijkse wijnverkopen georganiseerd. 

Wil je hier volop van genieten, dan boek je een appartement in de stad. Geef je er de voorkeur aan om vanuit een rustige setting de omgeving te gaan ontdekken, dan is een vakantiehuis in Bourgogne op het platteland de juiste keuze voor een mooie zomervakantie in Frankrijk.

Natuur in Bourgondië

Ga op culinaire ontdekkingsreis

Bourgogne heeft rijke grondgebieden en geniet beroemdheid om zijn eet- en drinkcultuur. Denk alleen al aan de Boeuf Bourguignon, de rundvlees die je in vrijwel ieder restaurant op de kaart vindt in deze regio. Er worden zelfs cursussen gegeven over de manier waarop je dit het best kan bereiden. Het eten ervan gaat, hoe kan het ook anders, vaak gepaard met het drinken van een goed glas wijn. Bekende wijnen in dit gebied zijn de Macon, de Côte de Beaune en de Chablis, maar er zijn er nog ontelbare die ook erg goed smaken. Wil je deze drinken als apéritief bij je vakantiehuis in Bourgondië? Haal dan ook even een lekker kaasje erbij.  De Epoisses, een sappige kaas, of de Citeau zijn voorbeelden van kazen die je op de markten in de regio zeker aan zult treffen. Iets te vieren tijdens je vakantie in Frankrijk? Ga dan op de heen reis door de Champagne en laat de kurken knallen

Cultuur opsnuiven in steden van Bourgogne

Op vele plaatsen in de regio kom je prestigieuze monumenten tegen. In het gebied staan prachtige boerderijen, schuren, fonteinen en andere bezienswaardigheden die de regio een eigen vorm geven.

Dijon bezoeken vanaf je vakantiehuis in Bourgogne

Het heuvelachtige platteland is mooi, maar sla ook zeker een bezoek aan Dijon niet over. Dijon heeft een prachtig paleis en ook mooie straatjes met vakwerkhuizen en herenhuizen die het bezoeken meer dan waard zijn.

  • Loop de Route de la Chouette

  • Bezoek het Musée des beaux-arts de Dijon

Kom tot rust op het Bourgondische platteland

Zoek je een vakantiehuis te midden van de natuur? Dan is Bourgogne zeker een ideale regio voor jou!  Als je vanuit je vakantiehuis in Bourgogne de omgeving verkent, zal je prachtige landschappen tegenkomen. De Saône-et-Loire bijvoorbeeld, biedt een plattelandsaanblik met kleine weggetjes en vele bomen. De Morvan is ook zeer groen en je vindt er veel naast veel bos ook diverse meren waar je activiteiten op het water kunt doen.

Wandelen en fietsen in de natuur

Een aanrader is om in de zomervakantie vanuit je vakantiehuis in Bourgogne een mooie fietstocht te maken langs de kleine wijndorpen. De meest bekende route is die van de Chablis. Met kleine bochtige wegen die zich een weg banen door de heuvels en rivieren. Ook is de prachtige omgeving van Bourgogne ideaal voor een ontspannende wandelvakantie in Frankrijk.

Ideale gezinsvakantie met kinderen in Bourgogne

Het Bourgondische leven ken je natuurlijk van lekker eten en heerlijk relaxen. Maar in de Bourgogne kun je tijdens een vakantie met kinderen ook heerlijk genieten van de natuur en diverse leuke activiteiten. Lekker pootje baden in een beekje in de bossen van de Bourgogne of heerlijk een stukje wandelen rondom het water.  Van wijnen mogen de kinderen dan nog niet proeven, maar wat is er leuker om met het gezin in de tuin van je vakantiehuis op de barbecue heerlijke regionale gerechten te bereiden? Zo kun je samen van Bourgondische leven genieten! Als je dan ook nog eens een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk hebt dan zijn de ingrediënten voor een ideale gezinsvakantie helemaal compleet.

Vakantiehuis in Bourgogne huren

Comfortabel, onafhankelijk en voordelig; een vakantiehuis in Bourgogne is een geweldige manier om een ​​regio van dichtbij te ontdekken. Met een vakantiewoning in Bourgogne beleef je een geweldige vakantie op het platteland.  Liefhebbers van groen en wandelaars vinden hun geluk in deze regio met landschappen zo mooi als gevarieerd. In de ochtend word je dan ook wakker met een geweldig uitzicht. In de middag geniet je in de tuin van je vakantiehuisje van de omgevin gen het lekkere weer of je verkent de omgeving met de hele familie.

Trustpilot