Vakantiehuis in Aquitaine

Aquitaine is een geliefd vakantiegebied tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. Dankzij het milde en zonnige klimaat en de verscheidenheid aan landschappen, biedt Aquitaine een ruime keuze aan attracties, een zandige kustlijn van 250 kilometer, bossen en natuurlijk de betoverende berglandschappen van de Pyreneeën. Ook bezoek je vanaf je vakantiehuis in Aquitaine gemakkelijk de bekende stad Bordeaux!

vakantiehuis in Aquitaine

Populaire vakantiehuizen - Aquitaine

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aquitaine

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Aquitaine

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aquitaine

Loading...

De omgeving van Aquitaine

Over een lengte van 250 kilometer strekken gouden zandstranden strekken zich langs de kustlijn uit. Boek je hier een vakantiehuis in Frankrijk, dan is de kans op zon groot, want het aantal zonuren bedraagt maar liefst 2200 uur per jaar. Met Bordeaux als hoofdstad geniet de regio internationale roem. Deze havenstad is de op vier na grootste stad van Frankrijk. Je vindt er een aantrekkelijk cultureel leven met diverse interessante musea, neoklassieke bouwwerken en schitterende parken. Natuurlijk kun je er niet onderuit om ook de wereldberoemde Bordeaux wijn te drinken!

De grootste zandduin, de Dune de Pilat bevindt zich in de baai van Arcachon . Er heerst hier een gematigd klimaat die de oester bevalt want deze plek is tevens beroemd om de oestercultuur.

Heuvels en bergen: de Pyreneeën

Houd je meer van de heuvels en de bergen, dan kun je beter een vakantiehuis in de buurt van de Pyreneeën uitzoeken. Het is daar een waar paradijs voor wandelaars en skiërs. De Pyrénées Atlantiques, zoals dit departement wordt genoemd, vormt als het ware de verbinding tussen de Atlantische oceaan en de bergen. Via Baskenland strekken de Pyreneeën zich verder uit richting Middellandse Zee. Vanuit de bergen heb je hier bij helder weer een adembenemend uitzicht tot ver in Spanje.

Wijn en truffels in Aquitaine

We raden je aan om zeker een bezoek te brengen aan één of meerdere wijnkelders en tijd vrij te maken voor een wijnproeverij. Ongetwijfeld kun je dan de verleiding niet weerstaan om een aantal lekkere flessen mee te nemen voor tijdens jouw verdere verblijf in jouw vakantiehuis in Aquitaine. De mensen in het zuidwesten staan bekend als gastvrij en vriendelijk. Als je één van de talrijke feesten die er zijn bezoekt, zul je dit zeker ervaren. Tradities worden hier in ere gehouden en de liefhebbers van wijn en andere lekkernijen komen bij dit soort feesten zeker niet te kort. Vaak zijn er ook kraampjes waar je de lokale producten kan kopen. Met een goed glas wijn en een andere plaatselijke lekkernij kan je dan in de tuin van jouw vakantiehuis of aan het zwembad als God in Frankrijk wanen.

De beste druif ter wereld

Aquitaine heeft niet alleen de Bordeaux, maar staat ook bekend om andere hele goede wijnen. Beroemde wijnhellingen liggen er rondom het dorp Saint Emilion, waar volgens kenners de beste druif ter wereld geteeld wordt. Het kleine plaatsje Saint Emilion ligt op een heuvel, en het geeft een schitterend uitzicht over de Dordogne.

Truffels

Ook de dichte bossen en talrijke meren en rivieren van de Périgord Vert (de Groene Périgord) zijn karakteristiek voor deze omgeving. Met wat geluk vind je hier ook de edele truffel, die overal ter wereld in de fijne keuken gebruikt wordt.

Een vakantiehuis in Aquitaine huren

Waar je ook je vakantie doorbrengt in de Aquitaine, het vakantiehuis, vakantieappartement of bungalow dat je kiest biedt altijd een ideaal uitgangspunt om de regio te ervaren. Met een vakantiehuis in Aquitaine overnacht je in een geweldig landschap tussen de lokale bevolking. Op die manier ervaar je een echt vakantiegevoel. De enorme privacy en de ruimte zijn enorme voordelen vergeleken met wat je krijgt in een hotel.