Vakantiehuis in Auvergne

Vakantiehuis in Auvergne

Vakantiehuis in Auvergne

Auvergne beschikt over een prachtig heuvellandschap en diverse mooie stranden. De dunbevolkte regio ligt in het hart van Frankrijk, tussen de departementen Limousin en Rhône-Alpes in. Hierdoor is er veel ruimte voor natuurschoon zoals slapende vulkanen, bossen, idyllische meren, groene valleien en imponerende gebergten. Natuurliefhebbers komen hier graag. Er zijn talloze mogelijkheden om te wandelen, te mountainbiken of voor watersport. Een bezoek aan één van de talrijke vulkanen mag niet ontbreken. Je wandelt op eigen tempo naar de top vanaf je vakantiehuis in Auvergne en eenmaal boven aangekomen wacht je een schitterend uitzicht! Beleef de Auvergne vanuit jouw vakantiehuis in Frankrijk.

Populaire vakantiehuizen - Auvergne

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Auvergne

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Auvergne

Loading...

Het groene hart van Frankrijk

De Auvergne ligt in het midden van Frankrijk en bestaat uit de vier departementen: Puy de Dome, Cantal, Allier en Haute Loire, allen met een divers landschap. Indien je van afwisseling houdt dan is dit de juiste vakantiebestemming! Je zult tijd tekort komen om alle parels te ontdekken die deze regio rijk is. De Auvergne staat bol van ongerept natuurschoon en karakteristiek landschap. Opmerkelijk zijn de vele slapende vulkanen. Ze zijn nog goed zichtbaar maar op de hellingen is door de jaren heen veel plantengroei geweest waardoor het nu een natuurlijke omgeving is. Maar er is meer; je vindt hier kastelen, karakteristieke dorpjes en heerlijke streekgerechten. Bezoek eens een typisch regionale markt en proef, naast alle streekproducten, ook de charme van de dorpjes.

Natuurparken in Auvergne

Natuurliefhebbers opgelet; je raakt niet uitgekeken! In de Auvergne laat de natuur zich van haar beste kant zien. Je vindt hier twee enorme natuurparken waar flora en fauna in perfecte balans zijn. De meeste bekende is het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Dit park kenmerkt zich door afwisselende krater- en koepelvulkanen en mystieke dalen. De bekendste vulkaan is de Puy de Dome met een geweldig uitzicht over de Chaines des Puy. Het tweede park is Livradois-Forez en kenmerkt zich vooral door bossen en prachtige flora en fauna. Ontdek de vulkanen vanuit je vakantiehuis in Auvergne.

Auvergne, regio van kazen

Aangezien je op vakantie wil in Auvergne, kun je een aantal van zijn gastronomische specialiteiten proberen. Probeer daarom een stuk kaas!  Dit zijn de kazen met de oorsprongsbenaming van het gebied:

  • Cantal

  • Salersvanaf

  • Bleu Auvergne

  • Foume Ambert

  • Saint Nectaire

Actieve vakantie met een vakantiehuis in Auvergne

De Auvergne heeft een scala aan outdoor activiteiten voor diegene die net iets meer willen tijdens de vakantie. Door al het natuurschoon vind je hier veel wandel- en fietsroutes door de natuur van bijvoorbeeld de Allier. Je kunt prachtige mountainbiketochten maken maar ook op je eigen tempo, te voet, de natuur ontdekken. Ook kun je raften in Puy de Dome. Tijdens je overnachting in een vakantiehuis in Frankrijk mag je de top van de Puy de Dome zeker niet missen. Je kunt te voet naar boven via de Chemin des Muletiers of met een trein naar de top. Leuk met kinderen is een avonturenparcours door de bomen of een tocht op een dirtscoot.

Onvergetelijke gezinsvakantie

Een vakantiehuis in de Auvergne is perfect voor een vakantie in Frankrijk met het gezin. De inwoners in deze streek zijn ontzettend vriendelijk en informeren je graag over de meest leuke plekken. Door de ligging, midden in Frankrijk, is hier geen zee. Toch zijn er genoeg plekken waar je kunt genieten van zon en water. In het kratermeer Lac Chambon of Lac d’Ayat, vind je voldoende waterpret. Indien het weer iets minder is ga je naar de hoofdstad Clermont-Ferrand en combineer je een duik in het zwembad met een middag cultuur snuiven of lekker winkelen. Bezoek de mooie kathedraal of de basiliek. Clermont-Ferrand ligt aan de voet van de Puy de Dome. Neem de trein omhoog en laat je meevoeren in dit mysterieuze landschap. Er zijn ook verschillende kastelen, gezellige steden, een dierentuin of probeer uit het labyrint in Lavoute-Chilhac te ontsnappen.