Vakantiehuis in Franche-Comté

Wil je je volgende vakantie doorbrengen in Frankrijk en genieten van prachtige landschappen en culturele schatten? Dan zul je Franche-Comté een topbestemming vinden. De regio in het oosten van Frankrijk is niet alleen mooi vanwege de prachtige natuur, maar ook door de rijke geschiedenis en talrijke culinaire hoogstandjes die het gebied voorbestemmen voor een afwisselende vakantie. Vanwege de directe nabijheid van Zwitserland, is een vakantiehuis in Franche-Comté ook geschikt als vertrekpunt voor dagtochten naar Zwitserland. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk geniet je van de prachtige, zeer groene omgeving van de Franche-Comté.

Vakantiehuis in Franche-Comté - geniet van de natuur

Populaire vakantiehuizen - Franche-Comté

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Franche-Comté

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Franche-Comté

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Franche-Comté

Loading...

Beleef de Franche-Comté, rijk aan opgerepte natuur

De regio Franche-Comté bestaat uit vier Franse departementen, namelijk Doubs, Jura,  Haute Saône en Territoire-de-Belfort. De regio, gelegen in de buurt van de Vogezen, biedt een gevarieerd landschap met akkerbouw en fantastische bergachtige vergezichten. De mooiste berggebieden hier treft je in het nationaal park van de Haute-Jura. Ongerepte natuur vind je hier nog. Geen massatoerisme, rustige dorpjes, watervallen en veel meertjes. Het natuurgebied is beschermd en sinds de jaren 80 heeft de Lynx hier bijvoorbeeld haar intrek gevonden. Tijdens een van je wandelingen vanaf je vakantiehuis in Franche-Comté zou je die zeker kunnen tegenkomen. Beste een spannend idee, toch?

Voor vakantie middenin de natuur kies je met deze Franse regio een goede uitvalsbasis. De vier departementen van de regio France-Comté bieden alle vier een prachtige natuurlijke omgeving.In de Jura tref je heuvels en zelfs bergen tot ongeveer 1,5 kilometer hoogte. In het departement Doubs vind je veel grotten die je vaak ook een bezoek kunt brengen. In Haute-Saône wordt de omgeving bepaald door ontzettend veel bos en meren. Met meer dan 300 historische monumenten snuif je hier ook gemakkelijk wat cultuur op.

Wandelen, wintersport en zwemmen

Als je graag actief bent tijdens je vakantie is de keuze voor Franche-Comté zeker aan te raden. Gezien de grote hoeveelheid bebossing en het heuvellandschap is wandelen tijdens je vakantie in dit gedeelte van Frankrijk een absolute must! Wil je een zomervakantie boeken in deze omgeving, dan is de verkoeling die een meer biedt misschien een goed idee. Lac de Chalain en Lac de Vouglans zijn het grootste in de omgeving, gelegen in het Oostelijke deel van deze regio. In de winter zijn er zelfs mogelijkheden voor wintersport, waaronder langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen. De hoogste bergtop in het gebied ligt op ruim 1700 meter. Een chalet huren in Franche-Comté biedt je de vrijheid die je nodig hebt tijdens je actieve vakantie in Frankrijk.

Ideaal voor gezinnen, inclusief de hond!

De regio Franche-Comté is een erg leuke bestemming voor een vakantie in Frankrijk met het volledige gezin. De inwoners in deze streek zijn erg vriendelijk en informeren je graag over de meest leuke plekken om samen te bezoeken. Door de ligging, midden in Frankrijk, is de afstand beperkt. Er zijn genoeg meren waar je waterpret kunt beleven en geniet van de zon en het water. Wanneer het wat koeler is doe je een bezoek aan een dorpje of een museum in de buurt. Cultuur snuiven kun je er overal en in Belfort of Vesoul ga je lekker een dagje winkelen. Geniet samen met je familie of gezin vanuit je vakantiehuis in Franche-Comté van dit prachtige stuk Frankrijk. Wil je de hond meenemen op vakantie naar Franche-Comté? Geen probleem! Jouw huisdier is van harte welkom in een van onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk.