Vakantiehuis in Champagne-Ardennen - De culinaire trip!

Wil je graag naar Frankrijk, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht zijn de Champagne-Ardennen dan wat voor jou! Deze regio beschikt uiteraard over diverse wijnroutes langs wijnhuizen en wijngaarden. Daarnaast beschikt deze regio over vele andere bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis in Champagne-Ardennen eenvoudig kunt bezoeken.

Vakantiehuis in de Champagne Ardennen

Populaire vakantiehuizen - Champagne-Ardennen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Champagne-Ardennen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Champagne-Ardennen

Loading...

Ultieme vakantie voor wijnliefhebbers

Als echte wijnliefhebber moet je toch echt een keer in de Champagne streek zijn geweest.Vanuit je vakantieverblijf in Frankrijk kun je bijzondere wijnroutes volgen en een bezoek brengen aan favoriete wijnmakerijen. Het is fantastisch om in de Champagne streek zelf de mousserende wijnen te proeven in combinatie met de lokale delicatessen. Samen met de eigenaar van het landgoed een rondleiding door de wijnmakerij en van dichtbij zien hoe Champagne tot stand komt. Een ontmoeting met een wijnbouwer uit deze streek is echt een avontuur.

Wijngaard bij je vakantiehuis in Champagne-Ardennen

Ga op culinair avontuur langs de vele wijnroutes

In de Champagne regio vind je veel in kaart gebrachte wijnroutes en diverse mogelijkheden om wijnhuizen bezoeken tijdens je vakantie in Frankrijk. Neem bijvoorbeeld de Route de Champagne Côte des Bar, Route du Massif Saint-Thierry, Route de la Montagne de Reims, Route de la Vallée de Marne en de Route de la côte des Blancs. Je kunt contact opnemen met de lokale VVV-kantoren voor meer informatie over welke wijnhuizen open zijn voor publiek tijdens uw verblijf in de Champagne streek. Neem een bezoek aan een wijnboer en proef de sprankelende drank. In de steden van Reims, Epernay en Châlons du Champagne, kunt u er zeker van zijn deze unieke plekken te vinden. Dit brengt je een culinaire vakantie in Bretagne.

Ontdek de historie van Champagne vanuit je vakantiehuis

Champagne Buff heeft veel te danken aan de monnik Dom Perignon. Dom Perignon was degene die in 1600 de manier ontwikkelde om bubbels en smaak te houden. De bruisende drank gemaakt van Chardonnay druiven, Pinot Noir of Pinot Meunier. Tegenwoordig worden er per jaar maar liefst 300 miljoen flessen Champagne ter wereld vervaardigd en verkocht. De naam “Champagne” is van oorsprong een beschermde benaming. Vandaar dat alleen de mousserende wijn uit de Champagne streek, Champagne genoemd mag worden. Deze historische avonturen kun je vanuit je vakantiehuis in de Champagne streek van dichtbij beleven.

Proef de heerlijke lokale specialiteiten

Het is een aangename ervaring om een huis te huren in Frankrijk en tegelijker tijd de heerlijke Franse keuken te ontdekken en te proeven. Frankrijk staat niet alleen bekend om de wijnen en Champagnes maar ook zeker om de culinaire vleeswaren en kazen. De stad Rethel is bijvoorbeeld bekend om zijn witte worst, Boudin blanc. Troyes is beroemd om zijn worst, Andouillette, traditioneel gemaakt van maag- en darmvlees van een varken. De stad Ardennen staat uiteraard bekend om zijn lucht gedroogde hammen.

Doe mij maar een stukje kaas!

In Frankrijk eindigt het diner gebruikelijk met een uitgebreid kaasplateau. Als je van plan bent om een vakantiehuis in Champagne-Ardennen huren, moet je zeker de lokale kazen proeven met een daarbij horend glas wijn. De Chaource kaas is gemaakt van koemelk en geproduceerd in zowel de Champagne en Bourgondië. Langres is een kaas van een gewassen korst en komt uit het dorp Langres. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en schapenmelk en herhaaldelijk in zoutwater baden gedompeld. Allemaal delicatessen die horen bij Frankrijk. Proef de smaak van Frankrijk vanuit je vakantiehuis in Champagne-Ardennen.

Prachtige natuur verkennen

Met een vakantiehuis in Champagne-Ardennen bevindt je je midden in de natuur. Je kunt er fietsen huren en een dag door het heuvellandschap van de Champagne-Ardennen toeren. Zo geniet je al fietsend van de groene omgeving. Via slinger paadjes fiets je door de Champagne wijngaarden en kom je de mooiste landschappen tegen. Er is van alles te zien aan bloemen, planten, wijngaarden en dieren. Het is een heerlijk om er op de fiets op uit te gaan, maar een wandelvakantie in Frankrijk is ook zeker een aanrader.

Met de hond naar Frankrijk

Wil je ook graag de hond meenemen tijdens deze wandeltochten? Geen probleem! Bekijk dan ons aanbod van huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk. Ook tijdens een vakantie in Auvergne kun je prachtige wandeltochten maken. Deze regio wordt gezien als de groene parel van Frankrijk. Verken bijvoorbeeld samen met het gezin en de hond het natuurgebied de Allier.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in de Champagne-Ardennen!

Zoals je leest beschikken de Champagne-Ardennen over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in de Champagne-Ardennen beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming.