Vakantiehuis in Vire

Ondergedompeld in de groene heuvels van de Bocage Virois ligt het voormalige vestingstadje Vire in het zuiden van de Calvados. De stad wordt omsloten door de rivier met dezelfde naam en is het gezicht van granieten stenen huizen met donkere leistenen daken. Vire is een oude ommuurde stad die gebouwd is in de 12e eeuw. Het ligt tussen Caen en Mont-Saint-Michel en tussen Suisse Normande en de kustlijn van het Kanaal. Met een vakantiehuis in Vire verken je de Normandische bossen het best.

Ferienhaus Vire - Normandie

Wat te doen?

Het kleine stadje Vire, met ongeveer 11.500 inwoners, is gelegen in een typische Normandische landschap met groene heuvels, charmante molens, weide en appelbomen. Het heuvelachtige landschap van Bocage Virois strekt zich ten zuiden van het stadje uit en nodigt uit tot wandelen en fietsen. Tijdens je vakantie verken je prachtige landschappen rond de stad Vire op de fiets of te voet op een goed bewegwijzerd netwerk van wandelpaden vanaf je vakantiehuis in Vire.

Bezienswaardigheden

De grootste kerk in de stad is de Notre Dame kerk, gebouwd in de 14e eeuw in de gotische stijl. Van het oudste heilige gebouw in Vire, de kerk van St. Thomas, zijn alleen ruïnes over. van het oudste heilige gebouw in Vire, de kerk van St. Thomas, zijn alleen ruïnes over.

Vakantiehuis in Vire huren

Breng een ontspannen vakantie door in een vakantiewoning in Normandië rond  de groene heuvels van de Bocage Virois in het stadje Vire.