Vakantiehuis in Pays de la Loire

Pays de la Loire

Vakantiehuis in Pays de la Loire

Pays de la Loire is die uitermate geschikt voor een traditionele, ontspannen vakantie in het binnenland. Het is de enige Franse regio binnen een dagrit verwijderd van het Kanaal waar een zuidelijk klimaat heerst. Je vakantiehuis in Pays de la Loire is het ideale uitgangspunt voor een vakantie in Frankrijk. Kastelen omgeven door dichtbegroeide weiden, korenvelden en lichtgele mosterdplanten, bossen en wijnhellingen.

Populaire vakantiehuizen - Pays de la Loire

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Pays de la Loire

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Pays de la Loire

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Pays de la Loire

Loading...

Kastelen in Pays de la Loire

Pays de la Loire was in de 17e eeuw een van de welvarende regio's van koningshuizen en Franse adel. Uit deze tijd van extravagante aristocratie stammen de vele prachtige kastelen die deze omgeving wereldberoemd gemaakt hebben. En zodoende komen de meeste bezoekers naar Pays de la Loire, om deze kastelen met hun elegante parken en tuinen te bewonderen. Daarbij is uw vakantiehuis in de Loire het ideale uitgangspunt. Daarnaast is het bij een langer bezoek verrassend, hoe mooi en afwisselend ook het landschap is, vooral wanneer men zich enigszins van het vlakke en brede rivierdal verwijdert.

De vele andere rivieren in de omgeving van de Indre, Vienne en Cherin - mogen evenmin worden overgeslagen. Ook in deze prachtige valleien staan vele kastelen aan de oevers die je van je vakantiehuis in Frankrijk kunt bezoeken.

kastelen in Pays de la Loire

Wat te doen in de omgeving van je vakantiehuis?

Absoluut de moeite waard zijn de talrijke middeleeuwse dorpen en steden waarin vele geschiedenissen schuilgaan, zoals bijvoorbeeld de oude stad van Grande of La Fert-Bernard, ook wel het kleine Venetië van het westen genoemd.

Zoals zovele streken in Frankrijk staat in het Loiredal de druiven bovenaan de lijst van landbouwproducten. Langs de wijnstraat, die van Nantes tot Montsoreau loopt, vind je de heerlijkste druiven. Voor droge witte wijn, sprankelende bubbeltjeswijn of zoete dessertwijn: alle soorten zijn vertegenwoordigd. Bezoek een wijnproeverij en neem een flesje mee om te genieten op het terras van uw vakantiehuis in de Loire.

Een bijzondere traditie in deze regio is het zout, dat ook het 'witte goud' genoemd wordt. In de zoutmeren van Noirmoutier en het schiereiland Gurande wordt het nog altijd gewonnen en dient het als voortreffelijke smaakmaker in de regionale keuken.