Vakantiehuis in Limousin

In dit gebied van Frankrijk treft je nog geen massatoerisme, waardoor je er echt tot rust kunt komen. In deze streek beleef je samen met familie of vrienden het echte Franse plattelandsleven, aangevuld met wat leuke bezienswaardigheden en prachtige natuur, waarbij water een grote rol speelt. Een vakantiehuis in Limousin is een leuke mogelijkheid om op je eigen tempo te ontdekken hoe dit gezellige deel van Frankrijk, onderdeel van het Centraal Massief, bij je in de smaak valt.

Vakantiehuis in Limousin

Populaire vakantiehuizen - Limousin

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Limousin

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Limousin

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Limousin

Loading...

Waar ligt Limousin in Frankrijk?

In Limousing vind je drie departementen: Creuse, Haute-Vienne en Corrèze. Corrèze grenst in het noorden aan de Creuse, oostelijk aan de Puy-de-Dôme en de Cantal, in het zuiden aan de Lot, in het zuidwesten aan de Dordogne en in het noordwesten aan de Haute-Vienne. Vanuit een vakantiehuis is het leuk en praktisch om deze prachtige en veelzijdige regio van Frankijk te ontdekken.

Op avontuur in de natuur van Limousin

Houd je ervan om te verblijven in de natuur en omgeven te zijn door groen, bergen en water? Dan is een vakantie in de regio Limousin zeker een overweging waard. In deze streek is de natuur nog vrijwel intact. Je vindt er de uitlopers van het gebied van het Centraal Plateau. Deze heuvels zijn ongeveer maximaal 1000 meter hoog en worden van elkaar gescheiden door verschillende hoogvlakten en diepe dalen. Vakantie in de regio Limousin betekent een vakantie met veel water. Het dal van de Vezère is belangrijke in deze omgeving.

Tips voor activiteiten in Limousin

Wanneer je een vakantie plant in de prachtige regio van Limousin, dan wil je misschien ook dingen ondernemen in de regio. Neem in ieder geval de moeite om tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Limousin de tijd te nemen om een bezoek te brengen aan verschillende dorpen. Collonges-la-Rouge staat bekend als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Deze plaats ligt in het zuidelijke deel van de regio. Omdat het dorp voor een groot deel bestaat uit purperrood zandsteen wordt het ook wel de Robijn van Frankrijk genoemd.

Verder is het gemakkelijk om wandelingen te ondernemen in Limousin, qua omgeving hoef je namelijk niet op zoek. Overal is het fantastisch mooi en geschikt om te lopen, voor allerlei niveaus. Na een dag vol activiteiten geniet je in de avond op het terras van het vakantiehuis.

Proef de lokale gerechten in je vakantiehuis

Op culinair gebied is het van oudsher zo dat in de regio Limousin mensen gebruik maken van datgene wat beschikbaar is vanuit het land. Dit betekent dat een maaltijd hier nog steeds puur en eerlijk is. Typische gerechten zijn onder andere de kleine cakejes ‘Madeleines’, aardappelpastei, ‘Galetou’ (pannenkoek van boekweitmeel) of ‘Le Creusois’, een soort gebak waarvan het recept streng geheim wordt gehouden omdat het zo ontzettend bijzonder en lekker is. Proef de keuken van Limousin in een van de lokale restaurants of gebruik mooie ingrediënten van de plaatselijke markt en bereid zelf een maaltijd in de keuken van het vakantiehuis in Frankrijk.