search

Vakantiehuis in Albufeira

Albufeira is een dorpje met een pittoresk oud centrum. Hierdoor is het een van de toeristische bestemmingen voor een vakantie in Algarve. Voor ons is Albufeira een authentiek paradijs in het midden van de kustlijn van de Algarve. Je vindt er prachtige stranden, een heerlijke keuken, een bruisend nachtleven en een charmante oude stad. In het oude deel van het dorp is de sfeer van het oude vissersplaatsje nog goed voelbaar. Vanaf je vakantiehuis in Albufeira verdwaal je gemakkelijk in het doolhof van nauwe straatjes en oude huizen. Het nieuwe Albufeira bestaat uit het uitgaansgedeelte met veel appartementen en andere hoogbouw.

Bezoek het strand vanaf je vakantiehuis in Albufeira

 

Wat te zien in Albufeira?

Behalve genieten van een ontspannende dag op het strand met je gezin,kun je ook een bezoek aan een breed scala aan culturele historische gebouwen brengen vanaf je voor je vakantiehuis in Albufeira, zoals het Archeologisch Museum. Deze bevindt zich op de tunnel die leidt naar het plaatselijke strand. Of bezoek het kunstmuseum Sacra , gelegen binnen de kapel Sao Sebastiao.

Wij raden ook een bezoek aan de Romeinse ruïnes van Cerro da Vila, waarbij je leert hoe het leven was als in een van de nederzettingen van het oude Romeinse Rijk, onder het bewind van keizer Caesar Augustus.

 

Mooiste stranden in de buurt van jouw vakantiehuis

Als er iets is waarvoor Albufeira vooral bekend is, dan komt dat door de prachtige stranden van turquoise water en fijn zand. 

  • Playa de Castelo: een van de mooiste in Portugal, ideaal voor mensen die gepassioneerd zijn over natuurlijke shows;
  • Beach Albufeira is een set van drie stranden: Playa Paneco , Playa de Pescadores en Playa Inatel; 
  • o Säo Rafael Beach
  • Vigia Beach