search

Vakantiehuis in Asturië – Het groene paradijs van Spanje

Wil je graag naar Spanje, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Asturië dan iets voor jou! In Asturië vind je werkelijk prachtige natuur! Als men denkt aan een zomervakantie in Spanje, wordt er vaak als eerste gedacht aan de zonnige Costa’s. Maar Asturië is een prachtig relatief onbekend gedeelte van Spanje. Het is is hier ontzettend groen en hier leven zelfs bruine beren in het wild. Dit gebied beschikt dan ook over bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Kom van alles te weten over deze regio en vind jouw favoriete vakantiehuis in Asturië!

Waarom op vakantie naar Asturië?

Asturië heeft de best bewaarde kust van Spanje en ligt slecht op één uur rijden van het hooggebergte, het Cantabrisch geberge. Dit gebergte bestaat voor het grootste en het hoogste deel uit de Pico de Europa. De kust wordt ook wel de Costa Verde genoemd. Het is gelegen aan de Cantabrische zee, een gedeelte van de Atlantische oceaan. Asturië betekent diversiteit en een perfecte combinatie van cultuur, natuur, stranden en gastronomie. Verken de natuurparken en biosfeerreservaten, ontdek de prachtige stranden en maritieme steden en verdiepen je in hun geschiedenis en cultuur door middel van de archeologische bezienswaardigheden, musea en monumenten. Dit alles binnen handbereik vanaf jouw vakantiehuis in Asturië.

Vakantiehuis in Asturië

Ontdek de prachtige natuur van Asturië

Net als in de nabijgelegen regio’s Cantabrië en Castilla-Leon heeft Asturië heeft Asturië veel groene landschappen en natuurgebieden. Asturië biedt meer dan alleen dat. Vele van deze landschappen zijn beschermd. Verdeeld over bijna 70 plaatsen liggen gedeeltelijke natuurreservaten en natuurmomenten. Een derde van de oppervlakte is ecologisch beschermd. Geniet van alle prachtige landschappen vanuit jouw vakantiehuis in Asturië. Als je een natuurliefhebber bent moet je zeker de zes Biosphere Reserve bezoeken (opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst). Dompel jezelf onder in de natuurlijke wonderen en ervaar de prachtige landschappen van deze gebieden. Verblijf in een vakantiehuis in Asturië om vanuit hier de mooiste tochten te maken.

Geniet van de prachtige kust vanuit je vakantiehuis in Asturië

Onze vakantiehuizen in Asturië zijn niet ver van de kust gelegen. Ervaar de overweldigende uitzichten. Asturias heeft 345 km aan kustlijn en meer dan 200 verschillende stranden, zowel zand, steen of kleine baaien, ieder heeft zijn charme. Ontdek de stranden van Luarca, de Ballota Beach en het strand van Buelna Beciella en geniet van de zilte zeeluchten.

Ontdek de vissersdorpen van de Asturische kust en dompel jezelf onder in de magie en geniet van de typische Spaanse mensen. Bezoek Bustio, Candás, Castropol, Cudilleiro, Figueras en Gijon om de prachtige Asturische kust te ontdekken. Het heeft zoveel te bieden en dat kan je allemaal vanuit jouw vakantiehuis in Asturië.

Vakantiehuis in Asturië

Ontdek de indrukwekkende gastronomie van Asturië    

Leer de Asturische gastronomie kennen door het proeven van de heerlijke streekgerechten. De kaas Cabrales is een blauw geaderde koeienkaas en is de bekendste kaas van de regio. De Asturische bonen stoofpot (Fabada) , gemaakt van witte bonen en diverse vleeswaren zoals chorizo, bloedworst of varkensvlees, de Asturische Cachopo en een groot aantal typisch Asturische gerechten zorgen ervoor dat je de smaak van dit prachtige land gaat ontdekken.

Het meest bekend van de regio zijn de verschillende soorten cider. Dit wordt geproduceerd zonder behulp van koolzuur tijdens het fermentatieproces. De sprankelende smaak komt van het inschenken van grote hoogte in het glas. Let wel op, je moet het glas hierdoor wel snel opdrinken anders verliest het zijn smaak. Bijna elk dorp heeft een eigen cidersoort. Geniet van deze culinaire belevingen en neem ze mee naar jouw vakantiehuis in Asturië.

 

Vind jouw vakantiehuis in Asturië!

Zoals je leest beschikt Asturië over prachtige steden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Asturië beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Spanje? Bekijk dan eens onze pagina’s over Catalonië of Castilla-Leon.