Vakantiehuis in Ribe

Een van de mooiste plekken in Denemarken bezoeken? Huur dan een vakantiehuis in Ribe, de oudste stad van het land en heel Scandinavië. Ribe is een schilderachtige plaats met heel wat bezienswaardigheden en een bijzonder historisch karakter. Dankzij de uitstekende ligging van deze bestemming kan je bovendien gemakkelijk op avontuur gaan langs de westkust van Denemarken en een van de Deense waddeneilanden bezoeken. Lees verder en ontdek wat je zoal kan doen als je een vakantiehuis in Ribe huurt.

location vacances Jutland

Populaire vakantiehuizen - Ribe

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ribe

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ribe

Loading...

Ontdek het pittoreske historische centrum van Ribe

Ribe werd in het jaar 710 n.Chr. gesticht. In die tijd was het een strategische marktplaats van de Friezen en de Vikingen. De lange geschiedenis van de stad vertaalt zich in een magisch historisch centrum met gekleurde vakwerkhuisjes, smalle kasseistraatjes en eeuwenoude monumenten. Leuke winkeltjes, levendige bars en sfeervolle restaurants, onder meer in de buurt van de rivier de Ribe Vesterå, maken het plaatje compleet.

De Domkerk mag je alvast niet missen wanneer je eropuit trekt vanuit je goed gelegen vakantiehuis in Ribe. Deze romaanse parel dateert uit de twaalfde eeuw en gunt je vanaf de Borgertårnet-toren een magnifiek panorama op het gezellige stadsbeeld van Ribe. Er is ook klein museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de kerk. Een ander niet te missen monument is het stadhuis (Gamle Rådhus), gevestigd in een gebouw dat teruggaat tot het jaar 1496.

Een erg leuke manier om Ribe te verkennen is een wandeling maken door het centrum, aan de zijde van de nachtwacht. Deze opvallende figuur neemt je gratis mee door de oude binnenstad, vertelt je leuke verhalen en zingt de locals toe dat bedtijd eraan komt. Deze belevenis mag je echt niet laten liggen wanneer je een vakantiehuis in Ribe huurt.

Maak kennis met de bijzondere wereld van de Vikingen

Ribe is misschien wel de beste plek van heel Denemarken om kennis te maken met de wereld van de Vikingen. Bezoek het Museum Ribes Vikinger en leer alles over Ribe en zijn Vikingverleden. Wil je echte Vikingen tegen het lijf te lopen? Zet dan vanuit je vakantiehuis in Ribe koers naar het Ribe Vikingecenter. In dit openluchtmuseum kom je terecht in een traditioneel Vikingdorp uit de achtste eeuw, waar heel wat leuke activiteiten op het programma staan. Samen met je kinderen leer je brood bakken, boogschieten, houtsnijden, munten slaan ... Huur een vakantiehuis in Denemarken en reis terug naar de tijd van de Vikingen.

Uitstappen vanuit je vakantiewoning in Ribe

Met een vakantiehuis in Ribe als uitvalsbasis verblijf je in een prachtige natuurlijke omgeving om uitstapjes te maken. Je staan zo aan de westkust van Denemarken en het Nationaal Park Waddenzee, waar het heerlijk ontspannen is aan zee. Maak een wandeling of een fietstocht met het hele gezin en zoek tussendoor een geschikt plekje om te picknicken.

Voor strandplezier kan je vanuit je vakantiehuis in Zuid-Jutland de oversteek maken naar het Deense waddeneiland Romø. Geniet er van de zomerzon of voel de adrenaline stromen tijdens het kitesurfen. Het Nationaal Park Waddenzee is bovendien een uitstekende plek om zeehonden te spotten, een ervaring die je kinderen niet snel zullen vergeten. Zo zie je maar dat er met een vakantiewoning in Ribe mogelijkheden te over zijn voor een onvergetelijke vakantie in Denemarken.

Huur een vakantiehuis in Ribe

Neem een kijkje naar ons aanbod vakantiehuizen in Ribe en kies er je favoriete vakantieaccommodatie uit. Ribe is een bijzondere vakantiebestemming die je heel gemakkelijk ontdekt vanuit een van onze goed gelegen vakantiewoningen. Verken het historische centrum en proef van de rijke geschiedenis en cultuur van de oudste stad van Denemarken en Scandinavië. En doordat de westkust en de Deense waddeneilanden binnen handbereik liggen, kom je ook qua natuur helemaal niets tekort tijdens je vakantie. Na een leuke uitstap kom je heerlijk tot rust in je comfortabele vakantiehuis in Ribe. Haal er wat lekkers bij, kaart na over een geweldige vakantiedag en voel hoe al je zorgen verdwijnen. Dankzij onze huiseigenaren geniet je van comfort en privacy in een sfeervol vakantiedecor met hoogwaardige voorzieningen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Huur dan vandaag nog jouw favoriete vakantiehuis in Ribe!