Vakantiehuis in de Aosta Vallei

Vakantiehuis in Valle d'aosta

Vakantiehuis in de Aosta Vallei

Er zijn veel mooie gebieden en steden om uit te kiezen wanneer je op vakantie wilt in Italië. Zowel in het binnenland als langs de prachtige kusten kun je uitkijken naar goede vakantie-ervaringen met een vakantiehuis in de Aosta vallei. In Noord-Italië ligt de Aosta vallei, een ongelooflijk opwindend en zeer mooi natuurgebied, waar er zowel optimale omstandigheden zijn voor zomer- als wintervakanties.

Populaire vakantiehuizen - Aosta vallei

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aosta vallei

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Aosta vallei

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aosta vallei

Loading...

Vakantie in de Aosta vallei

Voor degenen die de Aosta vallei in Italië kennen, is een van de eerste dingen die aan de Alpen moet denken. In dit gebied vindt u enkele van de reuzen van de Alpen, zoals de Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn en Gran Paradiso. De Valle d'Aosta is de kleinste van de Italiaanse regio's, maar wordt als een waar paradijs beschouwd. Naast de Aosta-vallei zelf zijn er nog veel andere valleien in de omgeving. Het Alpenlandschap van de Aosta-vallei is echt indrukwekkend en wordt gekenmerkt door dorpen, bossen, weiden, parken, meren en gletsjers. Tijdens de vakantie kunt u ook uitkijken naar het ervaren van de rijke flora en fauna en natuurgebieden zoals het nationale park Gran Paradiso en de Mont Avic, negen natuurreservaten en verschillende botanische tuinen. Dalen zoals Gran San Bernardo, Valpelline en Ollomont hebben ook een prachtig landschap.

Skiën in Valle d'Aosta

Wat te doen in de Aosta vallei?

Als je in de zomer in de Aosta-vallei verblijft, kun je goede wandelingen maken in de parken en natuurreservaten, waar je gemakkelijk een pad kunt vinden dat je in het landschap kunt volgen. Er zijn ook goede routes naar mountainbikeritten. Als je van golf houdt, zijn er ook goede banen in de omgeving waar je het Italiaanse gras kunt testen. Er is ook voldoende activiteit in en op het water. Je kunt gaan kanoën, raften of vissen vanaf je vakantiehuis in de Aosta vallei.

Tijdens de wintermaanden vind je een uitgebreid aanbod voor wintersportfanaten die willen proberen skiën, snowboarden, bobsleeën, klimmen en schaatsen. Je kunt ook ontspannen in een resort waar je je gedachten lost kunt wachten en gewoon van de vakantie kunt genieten. Het is daarom ideaal om een ​​vakantiehuis in de Aosta vallei te huren als je van sport houdt en nieuwe activiteiten tijdens je vakantie wilt proberen. Het is ook perfect om naar de Aosta vallei te gaan om te skiën. In de omgeving vindt u verschillende goede skigebieden. Van de alpine steden zijn de meest bekende Saint Vincent, Courmayeur, Cogne, Châtillon, Sarre en La Thuile. Je kunt ook vakantiehuizen bij ons vinden, die goed zijn voor je skivakantie in Italië.

Aosta

De beroemdste stad in de Aosta vallei is Aosta, de hoofdstad van de regio. In het centrum van de stad zie je meer huizen uit de tijd dat de stad een Romeins garnizoen was. Helemaal rond de stad staat de oude stadsmuur, en ook de stadspoort is opgegraven. Het Romeins theater en de brug over de waterlopen van de stad zijn zichtbaar. De Romeinse aanwezigheid heeft de stad ook de naam "Alperns Rom" gegeven. In Aosta zijn ook verschillende mooie plekken waar je kunt zitten en het stadsleven en de heerlijke sfeer kunt bekijken. In de stad zijn er ook verschillende winkels, winkels met lokale producten en verschillende restaurants.

Bard

Een andere stad die een bezoek waard is tijdens een vakantie in de Aosta vallei is de stad Bard. De stad ligt aan de grens met Piemonte en is omgeven door prachtige bergen. De absolute hoofdattractie van de stad en een onvermijdelijk gebouw is het Forte di Bard-kasteel. Dit kasteel dateert uit het jaar 1034. Het kasteel neemt bijna de omliggende bergen over en is een indrukwekkend gezicht. In het kasteel zijn er tegenwoordig meer musea, zoals een museum dat over de Alpen vertelt, en er worden regelmatig verschillende evenementen gehouden. Je kunt de lift nemen naar de top van het fort, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad Bard en het platteland. Het dorp Bard zelf is ook het ontdekken waard. De stad heeft een hoofdstraat, die je parallel met het kasteel kunt volgen. Aan de hoofdstraat zie je verschillende huizen uit de 16e eeuw en de kerk Maria Assunta. De stad wordt een van de mooiste middeleeuwse steden in Italië genoemd, dus neem het maar aan 40 km lange reis van Aosat naar dit juweeltje.

Saint Nicolas

De pure alpeidyl die je kunt ervaren in het kleine stadje Saint Nicolas. De stad is niet zo groot, maar velen gaan hier voor uitstapjes in de omgeving, beginnend bij de vele paden van Saint Nicolas. Ten zuiden van de stad ligt het prachtige Nationale Park Gran Paradiso.

Boek een gezinsvakantie naar de Aosta Vallei

Het huren van een vakantiehuis in de Aosta Vallei  geeft de mogelijkheid om te genieten van wellness, extreme sporten en exclusieve wijnen. Bij het huren van een vakantiehuis in Italië kun je het hele jaar door spannende en nieuwe activiteiten vinden. Maar ook voor een gezinsvakantie in Italië kun je prima in de Aosta Vallei terecht. Je vindt er namelijk diverse educatieve boerderijen, pretparken en zwembaden. Ook in de rijke natuur met bergen en rivieren is voor het hele gezin genoeg te beleven, om samen een aangename zomervakantie te hebben. Ook een dagje ontspannen bij het vakantiehuis geeft een heerlijk vakantiegevoel. Helemaal als je een vakantiehuis met zwembad in de Aosta Vallei boekt. Voor een gezinsvakantie in de winter biedt het gebied volop wintersportmogelijkheden.