Vakantiehuis in Campanië

De Romeinen noemden deze regio al "Campania felix" wat gelukkig land(schap) betekent. Vakantie in Campanië betekent dat je je kunt onderdompelen in de zuidelijke sferen. Deze regio biedt veel prachtige badplaatsen, een heldere turkooisgekleurde zee en idyllische panorama’s van de rotskusten en citroenplantages. Kom nu nog meer te weten over deze regio en vind jouw favoriete vakantiehuis in Campanië voor een onvergetelijke vakantie in Italië!

Vakantiehuis in Campanië

Populaire vakantiehuizen - Campanië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Campanië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Campanië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Campanië

Loading...

De bezienswaardigheden in Campanië

Deze regio biedt vele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn te bezoeken tijdens je verblijf in een vakantiehuis van NOVASOL. De hoofdstad van Campania, Napels met het grote Palazzo Reale en Castel Nuove uit de 14e eeuw. Vanuit de haven zie je de vulkaan Vesuvius, het grootste monument van Napels, al boven de stad uit toornen. Pompeii werd in het jaar 79 bedolven onder een laag as en deze stad werd in de 16e eeuw ontdekt. Nog steeds vinden er archeologische opgravingen plaats.

De omgeving van Campanië

Eilanden als Capri en Ischia behoren tot deze regio. Op Capri kun je via een stoeltjeslift naar het uitzichtpunt op de berg Monte Solaro. In Ischia kun je ontspannen in één van de thermaal- of modderbaden.

De Amalfikust ligt aan de zuidkant van het schiereiland Sorrento en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De regio is erg vruchtbaar en staat bekend om de productie van citroenen. Een glaasje Limoncello brengt je nog meer in Italiaanse sferen. Op een hoogte van 600 meter langs de kust van Amalfi loopt het "Pad van de Goden", waarvan de wandeling een onvergetelijke ervaring is. De oude paden werden vroeger gemaakt door muilezels en ezels. Ze leiden je door de pittoreske dorpjes Amalfi en Positano. Onderweg moet je stoppen bij het ene of het andere uitkijkpunt en genieten van het uitzicht op Capri, bijvoorbeeld. Het pad is een UNESCO-erfgoed, dus loopschoenen in en ga op weg.

In Paestum begint de Cilento. Voorheen was het een onderdeel van het oude Lucania. Een groot deel van het gebied werd in 1991 tot nationaal park benoemd (Nationaal Park Cilento e Vallo di Diano). In 1998 is het park toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoederen. In een bijna ongerept landschap met witte stranden en een heldere zee kun je volop genieten van je rust. Cilento is (nog) een goed bewaarde geheime tip voor vakantiegangers. Ontdek hier het klassieke Italië: bergdorpjes met een doolhof aan smalle straatjes en kleine pleinen in de vele steden. Snuffel rond in de bonte winkeltjes en op de karakteristieke markten. De typische restaurants bieden de beroemde Mozzarella, die hier tevens op bijna elke straathoek te koop is.

3 redenen om een vakantiehuis in Campanië te huren

  • Vulkaan Vesuvius in Napels

  • De Amalfikust (UNESCO werelderfgoed).

  • Pompei: de bedolven stad

Vakantiehuis in Campanië

De gastvrijheid van de inwoners in combinatie met deze prachtige omgeving zorgen voor een onvergetelijke vakantie in je vakantiehuis in Campanië! Tussen Positano en Vietri sul Mare, nabij Salerno, loopt de spectaculairste kustweg van Italië, met grandioze, onvergetelijke uitzichten. Wanneer je hier van houdt raden wij je één van onze vakantiehuizen in Campanië aan de kust aan. Vind jouw vakantiehuis in Italië in de mooie regio Campanië, want deze bijzondere stad mag je  niet missen.