Vakantiehuis in Ligurië – zon, zee en strand!

Wil je graag naar Italië, maar weet je niet zo goed welk gebied? Wellicht is Ligurië dan wel wat voor jou! Dit gebied wordt omgeven door bergen, om die reden geniet deze regio van een zonnig en mild klimaat. Daarnaast is Ligurië gelegen aan de kust, daarom biedt dit gebied vele prachtige stranden. Wanneer je houdt van een strandvakantie, maar ook graag de groene bergen opzoekt is dit dan ook de perfecte vakantiebestemming voor jou! Ontdek alles over deze bijzonder vakantiebestemming en vind je favoriete vakantiehuis in Ligurië!

Vakantiehuis in Lingurie

Populaire vakantiehuizen - Ligurië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ligurië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Ligurië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ligurië

Loading...

Waar ligt Ligurië in Italië?

Ten noordwesten van Italië ligt Ligurië. Deze kleinere regio ligt langs de kust. En uiteraard kun je ook hier je vakantiewoning vinden voor een heerlijke vakantie in Italië. Het ligt aan de Middellandse Zee maar ook naast de Alpen en de Apennijnen. Er valt in Ligurië doorgaans niet veel regen. Door de bergen en de zee in de nabijheid is er in Ligurië een gunstig en stabiel klimaat. Er zijn wel meer dan 300 dagen zon per jaar. Door dit klimaat is de natuur erg mooi en zie je een kleurrijk landschap wanneer de lente aanbreekt. Ligurië is een favoriete vakantiebestemming voor mensen die niet van massaal houden. Het is hier pittoresk en je vindt er veel typisch Italiaanse dorpjes die het zo bijzonder maken. Beleef deze regio optimaal en op je eigen tempo vanuit je vakantiehuis in Italië.

Vakantiehuis in Ligurië

5 redenen waarom jij een vakantiehuis in Lingurië moet huren

  1. Vakantiehuis dicht bij het strand

  2. Ontdek de prachtige Riviera

  3. Maak een citytrip naar Genua

  4. Zonnig en mild klimaat

  5. Vakantiehuis in authentiek Italiaanse sfeer

vakantiehuis Ligurië

Wat te doen in de omgeving?

Tijdens je vakantie in een vakantiehuis of appartement in Ligurië is het bijzonder interessant om een bezoek te brengen aan de oude haven, Porto Antico, in Genua. Hier vind je het grootste zeeaquarium in Centraal Europa, het Acquario di Genua. Dit  is fantastische vakantie activiteit voor jong en oud. Vlak bij het Aquarium ligt “Bigo”. Bigo heeft een kraanachtige structuur. Één van de armen heeft een lift waar je in kunt. Zo kijk je op 40m hoogte en al draaiend over de prachtige haven en zie je de historische gebouwen van Genua.

Vakantiehuis in Ligurië

Ontdek de prachtige Riviera vanuit je vakantiehuis in Ligurië

Langs de Ligurische kust loopt de Ligurische Rivièra, die grofweg verdeeld is in drie secties, de Côte d'Azur, de Côte d'Azur en de Riviera di Levante. Hier zijn er tal van prachtige stranden voor een perfecte strandvakantie in een huisje of appartement aan de Italiaanse Rivièra. De stranden variëren van prachtige witte zandstranden tot aan donkere steen stranden. Je hebt een aangename stranddag vanuit je vakantiehuis of appartement langs de Ligurische kust. Maak een trip naar het strand vanuit je vakantiehuis of zoek de verfrissing op in je vakantiehuis met zwembad. De stranden zijn geschikt voor jonge gezinnen omdat het zand langzaam afloopt in de zee.

Ontdek steden in de buurt van je vakantiehuis in Lingurië

  • Maak een trip naar het bijzondere Seborga  

Het dorpje Seborga ziet er van de buitenkant uit als een normaal Italiaans dorpje. Het is zeker de moeite waard om vanuit je vakantiehuis of appartement in Ligurië hier een bezoek aan te brengen. Seborga is zo klein en heeft slechts 360 inwoners met een oppervlakte van 4km2. Het is volgens de inwoners een Vorstendom, zo gedragen ze zich in ieder geval en hebben een eigen munteenheid en een aanvulling op de Italiaanse nummerplaten. Seborga is ontstaan doordat kustbewoners vluchtten voor de piraten en later door Romeinse legioenen werden opgenomen in het Romeinse rijk en vervolgens structuur kreeg. Neem vanuit je vakantiewoning in Ligurië zeker een bezoek aan dit schilderachtige dorp. Wanneer je op zoekt bent naar een pittoreske vakantiebestemming in Italië, is een vakantie in Piemonte ook zeker aan te raden. Je vind hier prachtige landschappen met schattige dorpjes en heerlijke lokale delicatessen.

  • Bezoek Genua vanuit je vakantiehuis in Ligurië

Tijdens je vakantie in een vakantiehuis of appartement in de regio Ligurië mag je Genua eigenlijk niet overslaan. Maak een stedentrip naar Genua vanuit je vakantiehuis. Genua is een indrukwekkende stad met musea, theaters en populaire winkels. Wanneer je in Genua bent, zijn dit de highlights van de stad: Piazza de Ferrari, een van de belangrijste steden in Italië, Mura Nuove, La Laterna, het geboortehuis van Columbus, de Porta Soprana, de Chiesa Maria Assunta, het Palazzo San Giorgio en nog veel meer. Je wandelt ontspannen door de staten van Genua en je geniet van de cultuur van deze stad. Daarnaast zijn er ook mooie Italiaanse winkel waar je uitgebreid kunt shoppen. Het ontbreekt er niet aan restaurants en terrassen.

  • Proef verse vis in het kleurrijke Portofino

Vanuit je vakantiehuis in Ligurië breng je een bezoek aan het beroemde vissersdorp van Portofino. Het kleurrijke vissersdorp gelegen aan de Riviera di Levante, een deel van de Ligurische Rivièra. In Portofino is een vleugje luxe te vinden en het is er prachtig mooi. Vanaf de haven zie je de beroemde kleurrijke rij huizen van Portofino en ademt het de sfeer van de rijke en nobele. In de straten vindt je boetieks van Gucci, Armani etc. Bezoek Portofino vanuit je vakantiehuis in Ligurië. Je kunt er namelijk de hele dag reizen per trein of per boot. Dit bespaart je exorbitante parkeertarieven en lange files.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Ligurië!

De appartementen en vakantiehuizen in Ligurië liggen met name aan de kust. Ligurië staat in het teken van de zon en genieten, daarom is een zwembad bij je vakantiehuis geen overbodige luxe. Huur je een vakantiehuis iets verder van de kust, dan heb je waarschijnlijk een geweldig uitzicht over de badplaatsen en de zee. De vakantiehuizen in Italië zijn authentiek, en de huisjes in Ligurië zijn daar geen uitzondering op.