Vakantiehuizen in Basilicata

Stad in Basilicata

Vakantiehuizen in Basilicata

Deze regio in het zuiden van Italië strekt zich uit van Calibrië tot Puglia. Basilicata is een unieke regio vol met flora en fauna in een bergachtig gebied, een prachtige locatie voor je vakantiehuis in Italië. Enkele bergen bevinden zich tussen twee zeeën in; de Tyrreense Zee en de Ionische Zee. Het biedt tevens mooie zandstranden of kiezelstranden en spectaculaire meren zoals Lago Monticchio, het Lago Grande en het Lago Piccolo. Dus wat dacht je van een vakantiehuisje aan de kust of landinwaarts in het wat heuvelachtigere gebied? Kom nu nog meer te weten over deze regio en vind jouw favoriete vakantiehuis in Basilicata!

Populaire vakantiehuizen - Basilicata

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Basilicata

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Basilicata

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Basilicata

Loading...

4 redenen waarom jij een vakantiehuis in Basilicata moet huren

 • Perfect voor de avonturiers en sportliefhebbers

 • Traditionele gerechten: cazmar (gehaktbrood) en cutturiddi (stoofpot)

 • Populaire skibestemming

 • Matera (UNESCO werelderfgoedlijst), Metaponto en Policoro

stad in basilicata

Leuke steden in Basilicata

Basilicata is nog vrij rustig doordat het nog niet door veel toeristen is ontdekt. Een bezoek vanuit je vakantiehuis in Basilicata aan een van de mooiste steden Matera is zeker de moeite waard. Het staat op de Wereld Erfgoed Lijst dankzij de oude stad welke uit gebergte is gehouwen. Aan de Ionische kustlijn vind je Metaponto en Policoro, waarbij aan de Tyrreense kustlijn we je Maratea kunnen aanraden met haar kleine strandjes en jachthaven. De Golf van Policastro heeft een rijke zeebodem. Vanuit jouw vakantiehuis in Italië zijn er dus een aantal interessante steden die je kunt bezoeken; snuif die cultuur op!

kust in Basilicata

Culinair Basilicata

De gastronomische traditie van Basilicata biedt vele smaken, maar daarnaast ook eenvoud. De durumpasta, de lamsgerechten, cazmar (gehaktbrood) en cutturiddi (stoofpot) zijn enkele voorbeelden van traditionele gerechten. Veel gerechten zijn ook vegetarisch zoals een spaghetti waarbij verschillende groenten met olijfolie en kruiden worden geserveerd (alla lucana), en de calzone (dichtgeslagen pizza). Bereid deze gerechten zelf of onder leiding van een ingehuurde kok in jouw appartement of vakantiehuis in Italië.

Natuur, zee en cultuur

Je vakantie in Basilicata breng je door tussen de natuur, zee en cultuur. Zie de resten van verschillende tijdperken terug in de regio. De regio heeft onder heerschappij van vele landen en imperiums gestaan. Basilicata is een bergachtig gebied dus vanuit je vakantiehuisje kun je vele mooie wandelingen maken. Een mooie tocht maak je in Het Nationaal Park Polino. Ook in de winter is een vakantie in een vakantiehuis in Basilicata de moeite waard. Het is een populaire skibestemming. Na een dag skiën warm je weer op in het vakantiehuisje en geniet je van een glaasje rode wijn uit de streek. De temperaturen in deze regio liggen wat lager dan elders in Italië. In de zomer is het ongeveer 25 graden en in de winter behoort Basilicata tot één van de koudste regio´s van Italië.

Activiteiten in de regio

In Basilicata kun je genieten van een tal van activiteiten. De omgeving maakt het mogelijk om allerlei sporten te doen in de natuur. Perfect voor de avonturiers!

 • Kanoën

 • Raften

 • Zeilen

 • Duiken

 • Hiken

 • Bergbeklimmen

 • Mountainbiken