Vakantiehuizen in Molise

Ferienhäuser in Molise

Vakantiehuizen in Molise

De regio heeft zowel een kustgebied, en bergachtige en heuvelachtige gebieden, met meren, rivieren en steden. Molise is de jongste regio van heel Italië! Het werd pas in 1963 opgericht, terwijl het voorheen nog deel uitmaakte van de regio's Abruzzi en Molise. Italië is een van de meest populaire vakantiebestemmingen, maar de regio Molise is niet zo bekend als Toscane of de Veneto. Het is nog grotendeels gespaard van de massatoerisme. Het is dus echt een tip om als echte insider's op vakantie in Italië te gaan in een vakantiehuis in Molise!

Populaire vakantiehuizen - Molise

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Molise

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Molise

Loading...

Natuurliefhebbers gaan los in Molise

Molise is vooral een regio die geschikt is voor natuurliefhebbers. Het Nationaal Park Abruzzo, Lazio en Molise zullen zeker aan je lijst met plaatsen worden toegevoegd tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Molise.Met de kustlijn, Molise is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een ontspannen vakantie aan zee, zonnen en vergeet de routine. De meest populaire badplaats is zeker Termoli, maar je kunt de kust te verkennen en vinden andere charmante steden om in te zonnen en genieten in de prachtige wateren van de Adriatische Zee, samen met je familie.

La Costa Molisana nodigt je uit om te zwemmen aan zee en krijgt altijd de Blauwe Vlag vanwege de uitstekende waterkwaliteit. 

Voor liefhebbers van zeilen en watersport is het Rio Vivo-strand, ten zuiden van de stad, een waar paradijs.

Natuurliefhebbers vinden hun geluk in de bossen rond Petacciato en kunnen hier frisheid en ontspanning vinden. In Campomarino, in de provincie Campobasso, zijn kristalhelder water en stranden die dromen waarmaken. Alle soorten accommodatie zijn te vinden en geen enkele wens voor vrijetijdsactiviteiten moet onvervuld blijven. Capomarino is ook populair vanwege de nabijheid van de natuur.

Campobasso

Onder de bestemmingen van Molise, is er vooral Campobasso, de regionale hoofdstad. Wandelend door de smalle straten vindt je de charmante oude stad, Castello Monforte met eigen terras, van waaruit je een landschap van de hele stad te zien, en de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid te ontdekken.

Isernia

Als tweede in de lijst is het Isernia. De belangrijkste monument van deze stad is de Broederlijke fontein op Piazza Celestine V en symbool van de stad, bestaat uit stenen blokken en een reeks van bogen. Deze fontein is samengesteld uit verschillende knikkers en delen en wordt gedefinieerd als een werk dat de talrijke historische perioden van de stad vertelt, en niet een precieze.

Tijdens een reis naar Isernia, kun je de kathedraal, gewijd aan St. Peter, met de klokkentoren dating bewonderen terug tot 1349, het Romeinse aquaduct, de Cardarelli Sordo brug over de rivier, de spa zwavelhoudende water en de archeologische site Isernia-La Pineta , daterend uit het paleolithicum. Naast deze twee grote steden zijn de mooiste plekjes in de Molise-regio zeker de dorpen! We raden je een bezoek Castel San Vincenzo, waar je kunt ontspannen aan het meer en geniet van het fantastische landschap, Basiliek van Onze-Castelpetroso, Agnone en Termoli.

De gastronomie en typische producten

Molise gastronomie is zeer gevarieerd en beschikt over 159 typische producten, waaronder een verscheidenheid aan extra vierge olijfolie, brood uit Molise, taralli en pasta. Kaasproductie is ook erg belangrijk! De Caciocavallo di Agnone en de Bufala mozzarellas zijn een must tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Molise. Het belangrijkste kenmerk van het gebied is de visbouillon van Termoli, bereid met ten minste tien verschillende vissoorten. Wat betreft vlees is er echter pampanella.

De truffel wordt veel gebruikt in de hele regio, en voor de liefhebbers van snoep zijn er de wafels, vergelijkbaar met de wafels, en de dennenappel, die de panettone kan onthouden. Onder de wijnen noemen we echter de verschillende Tintila del Molise, de variëteiten van Biferno en de Pentro di Isernia, allemaal DOC.

Jouw vakantiehuis in Molise

NOVASOL heeft veel vakantiehuizen in Italië in ons aanbod! Uitgerust met al het nodige comfort, zorgen onze faciliteiten ervoor dat je je thuis zult voelen, zelfs terwijl je de wonderen van deze kleine maar fascinerende regio in Midden-Italië ontdekt.