Vakantiehuis in Aosta

Wil je graag naar Italië, maar weet je niet zo goed welk gebied? Wellicht is de Aosta Vallei dan wel wat voor jou! Dit gebied is gevormd door oude gletsjers en wordt omgeven door de hoogste Europese bergen. Dit gebied is dan ook een paradijs voor wintersporters of liefhebbers van een sportieve zomervakantie. De wegen in de bergen zorgen namelijk voor fantastische fietsroutes, daarnaast kun je in dit groene gebied diverse ruige outdoor sporten uitoefenen. Ontdek alles over deze bijzonder vakantiebestemming en vind jouw favoriete vakantiehuis in Aosta.

Vakantiehuis in de Aosta Vallei

Populaire vakantiehuizen - Aosta

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aosta

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aosta

Loading...

Waar ligt Aosta in Italië?

Aosta ligt in het Noorden van Italië en grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Het ligt in de Aosta vallei en is een bergachtig gebied en de enige regio die uit slechts 1 provincie bestaat. Ten noorden van de Aosta Vallei ligt het Zwitserse Wallis. Tussen de twee gebieden liggen de Walliser Alpen. Het massief van de Mont Blanc begrenst het noodwestelijk deel van Aosta Vallei. Naar het westen toe ga je naar de Franse Provence. Als je in een vakantiehuis in Aosta huurt, dan is er dus een ideale mogelijkheid om 3 landen in één vakantie te kunnen bezoeken.

Vakantiehuis in de Aosta Vallei

Geniet van een prachtige uitzicht vanaf de bergtoppen

De Aosta Vallei wordt als een een stukje groen paradijs gezien.  Het meest opvallend aan de Aosta Vallei zijn de indrukwekkende bergen met hun diverse mogelijkheden. Het gebied ligt in de Alpen en vanaf vele plaatsen in deze regio heb je prachtige panorama’s die opwindend zijn maar tegelijkertijd ook heel veel rust en ontspanning met zich meebrengen. Vanuit je vakantiehuis in de Aosta vallei kun je helemaal op je eigen manier optimaal genieten van de unieke vergezichten.Bergen die in dit gebied liggen zijn onder andere de Monte Rosa, Gran Paradiso, Monte Cervino en natuurlijk ook de Mont Blanc. Plan een wandelvakantie in Italië en bezoek deze prachtige uitzichtpunten gelegen in de Aosta Vallei.

Ontdek de prachtige natuur van de Aosta Vallei

De regio en provincie Aosta Vallei kent een aantal valleien die rijk zijn aan flora en fauna. Je vindt in dit gebied van de Italiaanse Alpen leuke dorpjes, bossen, weidse  graslanden, meren, indrukwekkende gletsjers en prachtige natuurparken. In de Aosta Vallei kun je onder ander het Gran Paradiso Park en het Mont Avic Regional Park bezoeken, met groene botanische tuinen en in Valpelline Ollomont heb je  adembenemende landschappen. Ga deze zeker ontdekken vanuit je vakantiehuis in de Aosta Vallei. Vanuit een vakantiehuis ontdek je ook het met Gran Paradiso Park, of de minerale bronnen van Saint Vincent. Kortom: tijdens een vakantie in de Aosta Vallei zijn er genoeg prachtige plekken te bezoeken! Wil je een langere toer met de auto door Noord-Italië maken? Boek dan ook een vakantiehuis in Lombardije of Piemonte. Zo beleef je het noorden van dit land optimaal tijdens een vakantie in Italië!

Vakantiehuis in Aosta- beleef een actieve vakantie!

De Aosta Vallei is voor zowel een zomer- als wintervakantie in Italië een ideale vakantiebestemming. In dat opzicht is de Aosta Vallei geen seizoensgebonden regio.  In de zomer kun je parken en natuurgebieden bezoeken en kennis maken met de prachtige natuur van de regio. Daarom is dit gebied ook zeker geschikt voor een wandelvakantie met hond.  Andere mogelijkheden in het gebied zijn onder andere fietsen, paardrijden, golfen, raften, kanoën, kajakken of vissen.  In de winter heb je hier volop mogelijkheden voor wintersport. Vanuit je chalet of vakantiehuis in Aosta sta je zo op de piste.

Ontdek de lokale Italiaanse cuisine vanuit je vakantiehuis in Aosta

Als je in een appartement of in een vakantiehuis in Italië zit dan ga je ongetwijfeld ook culinair genieten. Zeker in Aosta heb je ook veel invloeden van de Franse keuken, maar je hoeft geen fijnproever te zijn om de Italiaanse cuisine te ontdekken. Kazen, gekruide ham, rundvleesschotels of een romige risotto zal je op bijna alle menukaarten terugvinden. Restaurants vind je door het hele gebied, maar de meeste keuze heb je in de voornaamste steden in de Aosta Vallei. Dit zijn Sarre, Saint Vincent, Courmayeur, Cogne en Aosta. Bezoek deze steden vanuit je vakantiehuis in Aosta, of kies ervoor om zelf Italiaanse gerechten te bereiden in de keuken van je vakantiehuis in Italië!

Excursies in de buurt van de stad Aosta

Er zijn veel goede excursiebestemmingen in de buurt van Aosta. Als je middeleeuws kasteel wilt, moet je naar het kasteel Fenis, 13 km van Aosta. Het kasteel wordt voor het eerst beschreven in 1242 en heeft voortdurend verschillende eigenaren gehad die hun eigen flair op het kasteel hebben gezet. In 1895 werd de borgtocht aan de staat verkocht nadat deze jarenlang niet was gebruikt en daarom zeer laat was geworden. Het kasteel is vandaag de meest bezochte in Noord-Italië. Er zijn nog meer sponsors te bezoeken in de omgeving, zoals Graines Borg, waar volgens verschillende legendes een schat verborgen moet zijn onder het kasteel. In Issogne Borgen kun je naast het bewonderen van het prachtige gebouw meer exposities zien die het leven in de middeleeuwen weergeven