Vakantiehuis in Abruzzen – het groene hart van Italië

Wil je graag naar Italië, maar weet je niet zo goed  naar welk gebied? Wellicht is de Abruzzen regio dan wel wat voor jou! Dit gebied omvat het zuidelijke deel van de Adriatische Riviera. Hier vind je veel ongerepte natuur en in de heuvels van de Abruzzen vindt je prachtige karakteristieke dorpjes. Deze regio wordt in Italië dan ook geroemd om haar prachtige natuurgebied. Ontdek alles over deze bijzonder vakantiebestemming en vind je favoriete vakantiehuis in Abruzzen.

Natuurgebied in Abruzzen in Italië

Populaire vakantiehuizen - Abruzzen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Abruzzen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Abruzzen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Abruzzen

Loading...

Waar ligt de Abruzzen in Italië?

Abbruzo ligt in het midden van Italië, ter hoogte van Rome. Het is gelegen aan de Adriatische zee en heeft veel mooie historische stadjes en ongerepte natuurparken. Hier herbeleef je de Italiaanse Middeleeuwen. Op vele bergtoppen tref je namelijk oude kastelen aan.  Wat uniek is in Abruzzen zijn de zogenaamde Trabocchi. Dit zijn vissershutten die per loopplank vanaf de wal naar de zee leiden. Enkele van deze Trabocchi zijn omgebouwd tot restaurant. De geschiedenis van deze vissershutten gaat tot aan vroeg in de middeleeuwen. De regio bestaat uit 4 provincies. In L’Aquilla, Teramo, Chieti en Pescara. De stad Pescara is tevens de grootste stad (120.000 inwoners) van dit dunbevolkte gebied. Voor een actieve vakantie in Italië midden in de natuur boek je een vakantiehuis in Abruzzen.

Vakantiehuis in Abruzzen in de winter

Herbeleef de historie van de Abruzzen en omgeving

De oorsprong van Abruzzen gaat terug tot de Paleolithicum periode. Over de Middellandse zee kwamen er via het water mensen naar het gebied. Veel materiaal dat bewaard is gebleven uit deze periode is verzameld in het Nationaal Archeologisch Museum van Abruzzen en het Civitella Archeologisch Museum. Breng zeker een bezoek aan deze musea als je in een vakantiehuis in Abruzzen verblijft. In de Romeinse tijd is het aantal mensen in de regio verder toegenomen en in de latere periode van de middeleeuwen ontwikkelde het gebied zich verder.

Geniet van prachtige natuur vanuit je vakantiehuis in de Abruzzen

In vele regio’s van Italië, zoals bijvoorbeeld  Toscane en ook op Sardinië en Sicilië, vind je prachtige natuurgebieden. Ook in Abruzzen vind je veel mooie plekken. Het gebied is populair voor een wandelvakantie met hond, maar zorg wel dat je enigszins getraind aankomt. Tweederde van de oppervlakte van Abrruzzen bestaat namelijk uit bergen. Vanuit een vakantiehuis in Abruzzen kun je genieten van de schitterende natuur. Het Nationale Park van Abruzzen, het  Gran Sasso National Park en het Natuurpark Lag Majella zullen veel plezier bieden voor een vakantie met het gezin in een vakantiewoning in Italië.

Ontdek prachtige steden in de Abruzzo

Wanneer je een vakantie boekt naar de Abruzzen, mag een bezoek aan de prachtige stad L'Aquila zeker niet ontbreken. De stad heeft flink geleden onder recente aardbevingen, maar biedt nog steeds genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Een andere stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken, is de stad Pescara. Pescara heeft een eigen strand dus je kunt een bezoek aan de stad prima combineren met zonnebaden en een duik in zee. Sla ook zeker de artistieke monumenten niet over, zoals de kathedraal van St. Cetteo, de Kerk van het Heilig Hart en het Renaissance-plein. Het mag duidelijk zijn: vanuit een vakantiehuis in de Abruzzen kun je ook prachtige steden bezoeken!

Kook lokale gerechten in je vakantiehuis in de Abruzzen

De keuken van Abruzzen kenmerkt zich door de lokale agrarische ingrediënten. Het leidt tot eenvoudige maar daarom niet minder lekkere gerechten. Laat je verwennen in één van de restaurants of ga er in de ochtend op uit om op een lokale markt ingrediënten in te slaan. Koken in je Italiaanse vakantiehuis, of in de tuin op de barbecue van je vakantiehuis met privézwembad geeft je het ultieme vakantiegevoel! Wil je een typisch gerecht van de regio proeven? Kies dan voor de Pecorino d'Abruzzen, een gerecht met als hoofdingrediënten kaas en schapenvlees.

5 redenen om een vakantiehuis in Abruzzen te huren

  • Geniet van prachtige natuur

  • Ideaal voor bergliefhebbers

  • Dichtbij de steden L'Aquila en Pescara

  • Nationaal Archeologisch Museum

  • Proef agrarische ingrediënten in traditionele gerechten

Vind jouw favoriete vakantiehuis in de Abruzzen!

Zoals je leest is de Abruzzen erg leuk om te bezoeken en beschikt de omgeving over prachtige natuur en bruisende steden! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuis in Abruzzen beschikbaar is en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten.