Vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia

Wil je graag naar Italië, maar weet je niet zo goed welk gebied? Wellicht is Friuli-Venezia Giulia dan wat voor jou! Friuli is een regio in het noordoosten van Italië grenzend aan Oostenrijk, Slovenië en Veneto. Het landschap bestaat uit een prachtige berg en heuvelachtig landschap. In het noordelijke deel liggen de Julische en Karnische Alpen, evenals de Friulan Dolomieten. Het zuidelijke deel bestaat uit een rotsachtig kustlandschap, dat zich uitstrekt tot aan de Adriatische kust met de zandstranden . In de kustvlakte van de boven Adriatique zijn de grote steden zoals Udine, Gorizia, Pordenone en Triëst, de hoofdstad van de regio. Deze veelzijdige vakantiebestemming biedt voor elk wat wils. Ontdek alles over dit gebied en boek je vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia!

Miramare kasteel in Friuli-Venezia Giulia

Populaire vakantiehuizen - Friuli-Venezia Giulia

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Friuli-Venezia Giulia

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Friuli-Venezia Giulia

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Friuli-Venezia Giulia

Loading...

Ontdek het mooie Friuli-Venezia Giulia

Deze regio in Italië heeft verschillende bezienswaardigheden in het binnenland als in buurland Slovenië. De sportievelingen leven zich hier helemaal uit door te gaan skiën. Hou je van cultuur, dan moet je zeker een aantal steden in de buurt bezoeken vanuit je vakantiewoning in Italië. Sluit je dag af met een heerlijke culinaire maaltijd. Hierna kun je 's avonds heerlijk genieten van een heerlijke spabehandeling.

Vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia

Landschap

De regio Friuli Venezia Giulia grenzend aan Slovenië biedt meerdere natuurlijke bezienswaardigheden, van de Dolomieten van Carso in het binnenland tot de meren en valleien richting de kust. Een deel van deze kust, de Veneto regio, wordt gekenmerkt door zijn brede en kindvriendelijke zandstranden. Tussen Trieste en Monfalcone bevindt zich een stuk aan prachtige rotskust. Samen met uw kinderen vanuit het vakantiehuis een tripje naar deze mooie regio is zeer de moeite waard. NOVASOL heeft vele kindvriendelijke vakantiehuizen in Italië en vakantiehuizen aan de kust ter beschikking.

Activiteiten

Vele sportieve activiteiten zijn gedurende het hele jaar in de regio te beoefenen. Skifanaten kunnen het beste naar Tarvisio, Piancavallo, Sauris, etc. Tijdens de zomer zijn bezoeken aan steden zoals Grado en Lignano geschikt voor zowel sport en spel, als ook voor ontspannende spabehandelingen.

Culinaire specialiteiten en vakanties in Friuli

Invloeden van de Slavische, Midden-Europese en Venetiaanse keuken zijn duidelijk te zien in de gerechten in Friuli. De traditionele gerechten omvatten de wereldberoemde San Daniele ham , maar ook varkensvlees, porcina, salami, zuurkool, peulvruchten, polenta en zeevruchtenijs. Alle lekkernijen kunnen worden bereid in je vakantiehuis in Italië met verse ingrediënten. Vergeet de toetjes niet tijdens je Italiaanse vakantie! Lekkernijen zoals Gubana (gistcake met gedroogd fruit), apfelstrudel en fruittaarten ronden uw culinaire hoogstandjes af. Natuurlijk is in Italië altijd een goede wijn. Bovendien zijn de meest populaire variëteiten uit de regio Friuli Tocai, Refosco, Rebula, Terrano, Malvasia.

Verrassende steden die een bezoek waard zijn!

Trieste, de hoofdstad van de regio heeft een rijk historisch verleden en heeft een geweldige architectuur. Het heeft de oudste koffiecultuur van Italië, van koffie huizen vandaag sieren het stadsbeeld en nodigen u uit om een heerlijke Italiaanse espresso of cappuccino. Grado is gelegen aan het uiteinde van de lagune van Venetië op een zandduin voor zee vakantie in Italië en uitstapjes naar het strand de ideale plek. Vanuit je vakantiehuis in Veneto, kun je een bezoek aan de kleine eilanden gelegen tussen het vasteland, zandbanken en de open zee of excursies naar andere populaire stranden in de omgeving. In Aquileia is er een belangrijke Romeinse archeologische vindplaats en de basiliek van de plaats, met vloermozaïeken uit verschillende tijdperken. Deze twee sites zijn door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard . Andere steden en dorpen zoals San Daniele del Friuli en Cividale, bekend door de duivelse brug bieden een culturele toevoeging aan de regio.

4 redenen waarom jij een vakantiehuis in Friuli Venezia Giulia moet huren

  • Bezoek de historische stad Aquileia (UNECO werelderfgoed)

  • Ideaal voor skifanaten

  • Kindvriendelijke zandstranden en rotskust

  • Proef locale gerechten: wijnworsten, San Daniele ham, appelstrudel en Gubana (cake)

Jouw vakantiehuisje in Friuli Venezia Giulia

In de regio  Friuli Venezia Giulia hebben we een aantal speciale Italiaanse vakantiehuizen in ons aanbod. Neem vooral een kijkje en wie weet geniet jij binnenkort ook wel van deze regio!