Vakantiehuis in Umbrië

Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië. Met de vele kleine dorpen met hun stenen huisjes, de op de heuvels gelegen kastelen en de oude kloosters te midden van het groen. Je zult hier zonder twijfel genieten. Het landschap bestaat overwegend uit glooiende heuvels. Umbrië is de enige Italiaanse regio die niet aan de zee grenst. Het gebied is door de oorsprong en loop van de rivier de Tiber zeer vruchtbaar en groen. In Umbrië ligt ook één van de mooiste meren van Italië: Lago Trasimeno. Umbrië is een kleine regio, die zorgeloosheid en ontspanning biedt, weg van de dagelijkse stress. Jouw vakantiehuis in Umbrië wordt omgeven door prachtige natuur: laat die ontspanning maar komen!

Umbrië

Populaire vakantiehuizen - Umbrië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Umbrië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Umbrië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Umbrië

Loading...

Smakelijke specialiteiten

Je zult zeker met een vakantiehuis in Umbrië tussen de lokale bevolking genieten van de vele smakelijke specialiteiten uit deze regio, zoals heerlijke truffels of eekhoorntjesbrood, de kleine linzen uit Castelluccio of de worsten uit Norcia. Daarbij noemen we dan de uitstekende rode wijnsoorten, zoals Sagrantino di Montefalco of Rubesco. Ondanks de continentale ligging tref je in Umbrië een typisch mediterraan klimaat met hete, droge zomers en niet al te koude winters. Onze vakantiehuizen in Umbrië in Italië vind je in het groene binnenland nabij Perugia, Spoleto en aan het Trasimeense meer.

4 redenen om een vakantiehuis in Umbrië te huren

  • Omringd door prachtige olijfgaarden

  • Overnachten in een karakteristiek, authentiek Umbrië vakantiehuis 

  • Panoramisch uitzicht over glooiende heuvels of wijngaarden

  • Verblijven in het groene hart van Italië

Het meer van Trasmino

Wanneer je tijdens vanaf je vakantiehuis in Italië tijdens je vakantie in Umbrië gaat vissen of watersporten, dan raden wij je aan een vakantiehuis in Umbrië te huren aan het meer van Trasmino. Met 128 m² is dit meer het op 4 na grootste meer van Italië. Op het meer varen boten tussen de plaatsjes en de 3 eilanden Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. Bezoekt het bewoonde eiland Isola Maggiore. Of boek een vakantiewoning op dit charmante eiland. Het is de moeite een tour op het meer te maken. Met de auto kom je snel op iedere plek of ervaar voor één keer het prachtige platteland van Umbrië op de rug van een ezel.  Plaatsjes als Castiglione del Lago, S. Feliciano of Magione zullen je altijd bijblijven!

Prachtige natuur in de omgeving

Op de rivier Corno, dicht bij Norcia, kun je de krachten van de natuur op een zeer spannende manier ervaren. Wetsuits aan en helmen op en neem plaats in een rubberen boot. De prachtige rivier neem je eerst mee op een vrij rustige wijze. Echter, de stroom wordt steeds sneller en krachtiger waarna het water tegen torenhoge kliffen op spat. Onderweg kun je even ontspannen en genieten van het zuivere bronwater. Je kunt ook nog van een klif in het klotsende water springen. Ook de watervallen van Marmore moet je gezien hebben in je leven. Deze waterval is een van de grootste toeristische trekpleisters van midden-Italië. Het is de langste, kunstmatigste waterval in heel Europa.

Vakantiehuis in Umbrië huren

Het mooiste stukje van Italië ontdek je pas echt vanuit een villa of vakantiehuis in Umbrie. De ruimte, de locatie tussen de lokale bevolking, de privacy en de authentieke accommodaties zijn voor de meeste vakantiegangers dé reden om een vakantiehuis te huren. Zo'n vakantiewoning in Umbrië is ideaal voor gezinnen met kinderen of grotere groepen. Door de grote tuin, eventueel met zwembad, spendeer je vele uren buiten en de door de grootte van het huis is er genoeg privacy voor iedereen. Ook voor een romantische vakantie in Umbrië voor twee zijn er genoeg vakantiehuizen om uit te kiezen.