Vakantiehuis in Bari

Case vacanza a Bari

Vakantiehuis in Bari

Bari is een stad en ook een gemeente in het zuiden van Italië. Bari is een vrij grote stad en belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. Vanuit deze plek zijn er veerdiensten te vinden die naar bijvoorbeeld Kroatië en Albanië gaan. Ook vindt u in de haven verschillende cruiseschepen die hier aanmeren. De stad is een bijzonder oude stad. De historische onderdelen van de stad zijn dan ook nog in overvloed te vinden. De kerkjes, pleinen en het kasteel zijn allemaal gewoon nog terug te vinden in de stad en uiteraard ook te bewonderen. Deels kan de stad ook worden opgedeeld in twee delen: het oude deel met haar kerken en pleinen en het nieuwe deel met rechthoekige stratenpatroon, bekend van steden als Barcelona. De geschiedenis gaat zelfs terug naar 1500 voor onze jaartelling: toen werd de stad gesticht door de Illyriërs. Daarna kwamen achtereenvolgend de Romeinen, Goten, Arabieren, Byzantijnen en Normandiërs. Zoals gezegd: een lange geschiedenis, maar een vakantiehuis in Bari is nog veel meer dan dat.

De architectuur uit de Middeleeuwen

De bekendste kerk in Bari is de Sint-Nicolaas Basiliek. Deze kerk is een van de mooiere stukjes architectuur die er te vinden zijn wanneer u verblijft in een vakantiehuis in Italië. De kerk is ook bekend, omdat hier de echte Sinterklaas begraven ligt. Deze ligt hier, volgens de verhalen, al sinds 1087. Rond de basiliek vindt u de rest van het historische centrum. De basiliek is gewoon open dus wanneer u een vakantiehuis in Bari boekt, is het zeker aan te raden om hier binnen te stappen. Ook het plein, Piaza Mercantile Bari, is een gezellig plein waar u plaats kunt nemen op een van de vele terrasjes. De combinatie van oud en nieuw is hier goed te zien. Het plein is namelijk klein, maar heeft veel authentieke sfeer. Wanneer u liever van modern Bari wilt genieten heeft u ook meer dan genoeg opties. De boulevard van Bari leent zich goed voor wandelingen langs de zee. Er zijn hier bankjes en rotsen om op te zonnen of om de mooie zonsondergang te bekijken. Met een vakantiehuis in Apulië is de zonsondergang altijd een hoogtepunt. Het nieuwe centrum van Bari is ook zeker de moeite waard. De brede straten en vele winkels zorgen dat u alle comfort vindt dat u gewend bent. De prachtige palmbomen naast de weggeven een heerlijke moderne tropische sfeer.

Heerlijk streetfood ontdekken met een vakantiehuis in Bari

Eten in Italië is een van de leukste dingen om te doen, vanwege de traditionele keuken en de heerlijke gerechten. Verse pasta, pizza, vis, zeevruchten, noem het maar op. Zelfs als er in de buurt van uw huis een goede Italiaan zit, dan is echt vers Italiaans eten nog net iets beter. Met een vakantiehuis in Bari is het makkelijk In de kleine straatjes vindt u streetfood. Hier worden verse gerechten bereidt op de traditionele manier. De lokale restaurants dragen zo ook bij aan de traditionele Italiaanse keuken. Als u in Bari bent moet u echt de lokale visproducten proberen.