search

Vakantie in een vakantiehuis in Fanø

Fanø is een gemeente en een gelijknamig waddeneiland in de Deense regio Zuid-Denemarken (Syddanmark) en telt 3143 inwoners (2006). De hoofdplaats is Nordby. Het is het meest noordelijk gelegen van alle waddeneilanden. Het eiland ligt tussen de waddeneilanden Mandø en Skallingen.

Een eigen vakantiehuis en de natuur op Fanø zijn het raamwerk voor een heerlijke vakantie in Denemarken voor de hele familie. In de zomer zijn het strandleven en de heldere nachten uiteraard erg aantrekkelijk. Ook de kleurenpracht in de herfst, de winterse stormen en de milde voorjaarsdagen, wanneer de vogels weg trekken, staan garant voor een vakantie vol bijzondere ervaringen. Denkt u bijvoorbeeld aan de vlakke stranden van Fanø welke ideaal zijn wanneer u barnsteen wilt zoeken. Er is een ruim aanbod van vakantiehuizen in deze omgeving.

Het vakantieparadijs Fanø is onderdeel van het Nationale Park Waddenzee. Fanø biedt veel variatie in natuurbezienswaardigheden. De unieke vergezichten met weidse heidevlakten, glooiend duinlandschap en groene bossen met vele fiets- en wandelpaden. Aan de oostkust van het eiland ligt de Deense waddenzee, het marsland met zijn typische flora en fauna.

Rindby is het grootste vakantiegebied op Fano met een klein stadje met winkeltjes, cafés en restaurants. De vakantiehuizen in Denemarken van NOVASOL zijn onder andere gelegen in de duinen. Paardrijden is erg populair op Fano. In Rindby kunt u paardrijden op het strand. Elk jaar in juli vindt het Drakenfestival plaats, met enkele duizenden toeschouwers en deelnemers. Achter Fano Bad bevindt zich de oudste golfbaan van Denemarken in het mooie, heuvelachtige landschap met uitzicht over de duinen en de zee.

De historische, idyllische vissersdorpjes Nordby en Sonderho waren in het verleden het thuis van grote scheepsvloten. Overweegt u een vakantiehuis te huren in Denemarken dan kan jong en oud zich vermaken met het drakenfestival, muziekfestivals, golf en natuur- en wadwandelingen. In het verleden was Fanø slechts een zandbank. Vandaag de dag is het een natuurparel te midden van 42 eilandjes. Kortom in Nordby en Sønderho zult u een heerlijke vakantie beleven vanuit uw eigen vakantiehuis in Denemarken.

Van en naar Fanø

Het eiland Fanø is vanaf Esbjerg per veerpont te bereiken. De beste reistijd is tussen mei en september. De belangrijkste en grootste plaats op het eiland is het gelijknamige Fanø.

Overtocht: Esbjerg – Fanø

Duur: 12 minuten

Rederij: FanøFærgen

Wanneer u een vakantie overweegt naar Fanø, boekt u dan een vakantiehuis bij NOVASOL in dit fantastische gebied!