search

Vakantie in een vakantiehuis in Oster Hurup

Brengt u een bezoek aan het mooie Oosthimmerland met het heuvelachtige landschap, vruchtbaar akkerland en idyllische dorpjes, leuke boerderijtjes maar ook groene wouden en ongerepte natuur. Ontdekt u de omgeving zelf! Er zijn veel excursiemogelijkheden. Er zijn veel historische gedenktekens zoals oude hofjes en dorpskerkjes die voor 1500 gebouwd zijn.

Voor visliefhebbers biedt de omgeving zowel zoet als zout water. Het maakt niet uit waar u zich bevindt in Oost-Jutland, het is nooit ver naar de dichtstbijzijnde visplek. De Oostzee biedt prachtige golven voor windsurfers en u kunt op bijna elke manege paarden huren. Het gemoedelijke plaatsje Øster Hurup is in de zomer een aantrekkelijke plek voor zeilers. De schone, witte zandstranden zijn ideaal, wanneer u een vakantiehuis met het hele gezin aan de kust boekt. De plaats ligt aan het Kattegat en heeft één van de beste stranden van Oost-Jutland. Tevens ligt het dichtbij het Mariager Fjord. In de zomer is het nachtleven zeer levendig. Er zijn vele bars en restaurants. In de jachthaven koopt u vers gevangen vis van die dag.

Vanuit uw vakantiehuis de natuur in. Ga bijvoorbeeld een kijkje nemen in een van de grootste veengebieden, Lille Vildmose met meren, landbouwgronden en de bossen Høstemark Skov en Toft Skov. In Toft Skov kunt u wilde zwijnen, herten en koningsarenden zien. Een ander groot bosgebied ligt verder landinwaarts, Rold Skov. Bewandel de wandelroutes en geniet van de bosmeren en bronnen. Tevens zijn er velen fietspaden aangelegd waar u kunt genieten van tochtjes door Oost-Himmerland.

Helberskov is een plattelandsplaatsje. Het plaatsje ligt ongeveer 8 km ten zuiden van Oster Hurup. Ook de natuur rond Helberskov heeft een rijk dierenleven met o.a. herten, fazanten, vossen en verschillende vogels. In het gebied rond Hadsund op zo´n 14 km kunt u tijdens een verblijf in een vakantiewoning in Denemarken, een bezoek brengen aan de vele galerieën, kunstateliers en streekmuseums.

In de prachtige tuin van Visborggård Slot, ligt, onder een grafheuvel, het witte paard van Koning Christian X begraven. Meer te weten komen over de streekgeschiedenis kan in het streekmuseum, Hadsund Egns Museum. Nieuwsgierig naar de Vikingtijd? Verdiep u in deze tijd in het Vikingcenter Fyrkat bij Hobro. U ziet hier de reconstructies van een woonhuis en een vikingboerderij met 9 bijgebouwen uit het jaar 1000.

In het Mariager Fjord kunnen visliefhebbers hun gang gaan, maar ook in de beekjes, aan de haven en in de Put&Take meren. Het vakantiehuis of appartement in Denemarken is altijd de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie.