search

Vakantiehuis in Bourgondië – Leef als een God in Frankrijk!

Wil je graag naar Frankrijk, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Bourgondië dan wat voor jou! Bourgondië beschikt over een prachtig heuvellandschap en diverse mooie stranden. Deze regio biedt dan ook vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Ook beschikt de regio over vele wijngaarden en prachtige historische steden. Ontdek alles over dit gebied en boek je vakantiehuis in Bourgondië. 

Ontdek Bourgondië vanuit je vakantiehuis  

Een vakantiehuis in Bourgondië huren geeft je ideale mogelijkheden om dit prachtige gebied  en het echte Bourgondische leven te ontdekken. De eerste gedachte gaat bij vrijwel iedereen uit naar het eten en drinken. Dat is inderdaad een belangrijk aspect, maar daarmee doe je de andere dingen die deze prachtige regio te bieden heeft, bijvoorbeeld de natuur, te kort. Ook voor een sportieve gezinsvakantie is Bourgondië een prima regio. Bourgondië is een heel diverse regio met veel leuke authentieke dorpjes, maar ook steden als Dijon en Beaune. Door de Hospice de Beaune worden hier jaarlijkse wijnverkopen georganiseerd die internationale bekendheid genieten. Wil je hier volop van genieten, dan boek je een appartement in de stad. Geef je er de voorkeur aan om vanuit een rustige setting de omgeving te gaan ontdekken, dan is een vakantiehuis op het platteland de juiste keuze voor een mooie zomervakantie in Frankrijk.

Vakantiehuis in Bourgondië

Ga op culinaire ontdekkingsreis vanuit je vakantiehuis in Bourgondië

Bourgondië heeft rijke grondgebieden en geniet beroemdheid om zijn eet- en drinkcultuur. Denk alleen al aan de Boeuf Bourguignon, de rundvlees die je in vrijwel ieder restaurant op de kaart vindt in deze regio. Er worden zelfs cursussen gegeven over de manier waarop je dit het best kan bereiden. Het eten ervan gaat, hoe kan het ook anders, vaak gepaard met het drinken van een goed glas wijn. Bekende wijnen in dit gebied zijn de Macon, de Côte de Beaune en de Chablis, maar er zijn er nog ontelbare die ook erg goed smaken. Wil je deze drinken als apéritief bij je vakantiehuis in Bourgondië? Haal dan ook even een lekker kaasje erbij.  De Epoisses, een sappige kaas, of de Citeau zijn voorbeelden van kazen die je op de markten in de regio zeker aan zult treffen. Iets te vieren tijdens je vakantie in Frankrijk? Ga dan op de heen reis door de Champagne en laat de kurken knallen

Geniet van de prachtige architectuur

Als je vanuit je vakantiehuis in de Bourgondië de omgeving gaat verkennen, zal je prachtige landschappen tegenkomen. Het ‘heuvelachtige platteland’ is mooi, maar sla ook zeker een bezoek aan Dijon niet over. Dijon heeft een prachtig paleis en ook mooie straatjes vakwerkhuizen en herenhuizen die het bezoeken meer dan waard zijn. Ook Auxerre zal je verrassen en sla ook zeker de  Abdij van Fontenay in Saint-Philibert van Tournus niet over. Op vele plaatsen in de regio kom je prestigieuze monumenten tegen. In het gebied staan prachtige boerderijen, schuren, fonteinen en andere bezienswaardigheden die de regio een eigen vorm geven. Het gebied is ook heel geschikt om een wandelvakantie te houden. Wil je je trouwe viervoeter meenemen? Ook voor een vakantie met de hond is een vakantiehuis in de Bourgondië ideaal.

Kom tot rust op het Bourgondische platteland

Zoek je een vakantiehuis te midden van de natuur? Dan is Bourgondië zeker een ideale regio voor jou! Natuurliefhebbers en wandelaars komen hier zeker aan hun trekken. De landschappen zijn prachtig en er is veel variatie. De Saône-et-Loire bijvoorbeeld, biedt een plattelandsaanblik met kleine weggetjes en vele bomen. De Morvan is ook zeer groen en je vindt er veel naast veel bos ook diverse meren waar je activiteiten op het water kunt doen. Een aanrader is om in de zomervakantie vanuit je vakantiehuis in Bourgondië een mooie fietstocht te maken langs de kleine wijndorpen. De meest bekende route is die van de Chablis. Met kleine bochtige wegen die zich een weg banen door de heuvels en rivieren. Ook is de prachtige omgeving van Bourgondië ideaal voor een ontspannende wandelvakantie in Frankrijk. Ook tijdens een vakantie in de Auvergne kun je genieten van prachtige natuur! In de Auvergne vind je prachtige natuurparken waar flora en fauna perfect in balans zijn.

Vakantiehuis in Bourgondië

Boek een vakantie met het hele gezin in Bourgondië

Het Bourgondische leven ken je natuurlijk van lekker eten en heerlijk relaxen. Maar in de Bourgondië kun je tijdens een vakantie met kinderen ook heerlijk genieten van de natuur en diverse leuke activiteiten. Lekker pootje baden in een beekje in de bossen van de Bourgondië of heerlijk een stukje wandelen rondom het water.  Van wijnen mogen de kinderen dan nog niet proeven, maar wat is er leuker om met het gezin in de tuin van je vakantiehuis op de barbecue heerlijke regionale gerechten te bereiden? Zo kun je samen van Bourgondische leven geniten! Als je dan ook nog eens een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk hebt dan zijn de ingrediënten voor een ideale gezinsvakantie helemaal compleet.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Bourgondië!

Zoals je leest beschikt Bourgondië over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Bourgondië beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Frankrijk? Bekijk dan eens onze pagina’s over de Auvergne of Languedoc-Roussillon.