search

Vakantiehuis in de Franche-Comté

Wil je graag naar Frankrijk, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Franche Comté dan wat voor jou! Dit gebied beschikt over een prachtig heuvellandschap en diverse mooie stranden. De Franche-Comté biedt veel bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Zo is de natuur van de Franche-Comté erg bijzonder en wil je ook zeker de diverse bezienswaardigheden bezoeken. Ontdek alles over deze regio en vind je favoriete vakantiehuis met zwembad in de Franche Comté!

Beleef de Franche-Comté, rijk aan opgerepte natuur

De regio Franche-Comté bestaat uit vier Franse departementen, namelijk Doubs, Jura,  Haute Saône en Territoire-de-Belfort. De regio, gelegen in de buurt van de Vogezen, biedt een gevarieerd landschap met akkerbouw en fantastische bergachtige vergezichten. De mooiste berggebieden hier treft je in het nationaal park van de Haute-Jura. Ongerepte natuur vind je hier nog. Geen massatoerisme, rustige dorpjes, watervallen en veel meertjes. Het natuurgebied is beschermd en sinds de jaren 80 heeft de Lynx hier bijvoorbeeld haar intrek gevonden. Tijdens een van je wandelingen zou je die zeker kunnen tegenkomen. Beste een spannend idee, toch? Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk geniet je van de prachtige, zeer groene omgeving van de Franche-Comté.

Vakantiehuis in de Franche-Comté

Boek een vakantie naar de veelzijdige Franche-Comté

Kies voor de verandering gewoon eens een andere regio in Frankrijk om je vakantie door te brengen. De Bourgogne, de Vogezen of juist deze prachtige regio, gelegen meteen boven de Jura, de Franche-Comté. Naast de prachtige natuur treft je er nog meer aantrekkelijke onderdelen die je vakantie naar Frankrijk compleet maken. Denk maar eens aan de ligging, waardoor je de mogelijkheid hebt om gemakkelijk de grens over te steken naar Zwitserland. Ook is er een aantal steden dat een bezoekje waard is, zoals Belfort. Daarnaast zal een bezoek aan deze regio in Frankrijk je verrassen op het gebied van cultuur. Neem de stap en boek een vakantiehuis met zwembad in Franche-Comté en geniet van dit prachtige stukje Frankrijk!

Ontdek de prachtige natuur van de Franche-Comté

Voor vakantie middenin de natuur kies je met deze Franse regio een goede uitvalsbasis. De vier departementen van de regio France-Comté bieden alle vier een prachtige natuurlijke omgeving.In de Jura tref je heuvels en zelfs bergen tot ongeveer 1,5 kilometer hoogte. In het departement Doubs vind je veel grotten die je vaak ook een bezoek kunt brengen. In Haute-Saône wordt de omgeving bepaald door ontzettend veel bos en meren. Met meer dan 300 historische monumenten snuif je hier ook gemakkelijk wat cultuur op.

Vakantiehuis in de Franche-Comté

Beleef een actieve vakantie in de Franche-Comté

Als je graag actief bent tijdens je vakantie is de keuze voor Franche-Comté zeker aan te raden. Gezien de grote hoeveelheid bebossing en het heuvellandschap is wandelen tijdens je vakantie in dit gedeelte van Frankrijk een absolute must! Wil je een zomervakantie boeken in deze omgeving, dan is de verkoeling die een meer biedt misschien een goed idee. Lac de Chalain en Lac de Vouglans zijn het grootste in de omgeving, gelegen in het Oostelijke deel van deze regio. In de winter zijn er zelfs mogelijkheden voor wintersport, waaronder langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen. De hoogste bergtop in het gebied ligt op ruim 1700 meter. Een chalet huren in Franche-Comté biedt je de vrijheid die je nodig hebt tijdens je actieve vakantie in Frankrijk.

Boek een onvergetelijke gezinsvakantie in de Franche-Comté

De regio Franche-Comté is een erg leuke bestemming voor een vakantie in Frankrijk met het volledige gezin. De inwoners in deze streek zijn erg vriendelijk en informeren je graag over de meest leuke plekken om samen te bezoeken. Door de ligging, midden in Frankrijk, is de afstand beperkt. Er zijn genoeg meren waar je waterpret kunt beleven en geniet van de zon en het water. Wanneer het wat koeler is doe je een bezoek aan een dorpje of een museum in de buurt. Cultuur snuiven kun je er overal en in Belfort of Vesoul ga je lekker een dagje winkelen. Geniet samen met je familie of gezin vanuit je vakantiehuis in Franche-Comté van dit prachtige stuk Frankrijk. Wil je de hond meenemen op vakantie naar Franche-Comté? Geen probleem! Jouw huisdier is van harte welkom in een van onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in de Franche-Comté

Zoals je leest beschikt de Franche-Comté over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in de Franche Comté beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis met zwembad in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder extra boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Frankrijk? Bekijk dan eens onze pagina’s over de regio’s Champagne Ardennen of Bretagne.