search

Vakantiehuis op het eiland Krk

Het eiland Krk is het grootste eiland van de Kvarner baai en de Adriatische Zee. Als je op zoek bent naar gouden zandstranden, een prachtige natuurlijke omgeving en een boeiende cultuurhistorie, kan dan één van onze vakantiewoningen op Krk voor jou! De Romeinen hadden een grote invloed op een groot deel van Kroatië en hier Krk geen uitzondering, want hier zijn Romeinse forten en gebouwen die dateren uit de eerste eeuw. Het milde mediterrane klimaat betekent dat je het hele jaar door van de vele geneugten van Krk kunt genieten. Bij NOVASOL kun je kiezen uit een brede selectie van vakantiehuizen in de hele Kvarner Baai,  en onze vakantiehuizen op het eiland Krk zijn ook beschikbaar in verschillende gradaties van luxe, dus het gaat erom dat je het vakantiehuis vindt dat het beste bij je vakantie past!

vakantiehuis op het eiland Krk

 

Wat is er te doen op het eiland Krk?

Bezienswaardigheden

De talrijke herinneringen aan een ander tijdperk zijn het vermelden waard. Hier hebben mensen meer dan 2000 jaar geleefd van verschillende mensen en de lange geschiedenis van het eiland wordt weerspiegeld in de vele kerken, kastelen en ruïnes, vooral rond de hoofdstad Krk. Door tradities, volksartefacten, ambachten, archaïsche vertellingstraditie, liederen en publicaties is Krk etnografisch interessant. In de hete zomermaanden van juli tot augustus kun je bijvoorbeeld ervaar het geweldige zomerfestival waar de tradities en de feeststemming van de lokale bevolking echt tot hun recht komen. Als je op zoek bent naar geweldige bezienswaardigheden en attracties vanuit je vakantiehuis op het eiland Krk, moet je echt eerst de gelijknamige hoofdstad bezoeken. Hier zie je meteen een van de prachtige gebouwen, zoals de toren van de kathedraal die over alle huizen van de stad en de vierkante toren, vroeger een deel van een kasteel. 

Ontdek de natuur 

Het kustgebied in het zuidwesten wordt beschermd door naaldbossen en is geschikt om uit te rusten na een lange dag langs de rivier. Het vlakke, beboste, vruchtbare en bewoonde deel van het eiland ligt ten noorden van Vrbnick-Punat. De hoogste delen van Krk zijn slechts gedeeltelijk bedekt met bossen. Rondom het eiland in de groene bossen en in de buurt van verschillende steden kun je avontuurlijke grotten en grotten met stalagmieten verkennen. De grotten, de dorpen en de grafheuvels bij Malinska, Baska, Dobrinj of Vrbnik zijn zeker een bezoek waard. De hele regio staat bekend om zijn natuurlijke kwaliteiten en het prachtige klimaat dat het land kenmerkt.

Actieve vakantie op Krk

 

Strandvakantie met een vakantiehuis aan de kust van Krk

Met een vakantiehuis op het eiland Krk kun je echter veel meer beleven dan alleen de geschiedenis. De kust van Krk bestaat uit gouden zandstranden die uitnodigen tot een strandvakantie in de kristalheldere Adriatische Zee. De meerderheid van de stranden van het eiland zijn gemarkeerd met de blauwe vlag die goede badomstandigheden voor het hele gezin garandeert. Het eiland biedt prachtige stranden met ligbedden, redders en winkels.

Wil je meer rust en privacy, dan kun je ook kleine baaien en inhammen zonder problemen vinden vanaf je vakantiewoning op Krk! Vooral op de grotere stranden vind je een schat aan activiteiten te vinden, vooral in de vorm van watersport. Je kunt er surfen, snorkelen, duiken, jetskiën of beachvolleybal spelen in het ondiepe water. Als je met kinderen reist, is het raadzaam om een ​​reis naar Aquarium Akvarij Baska te maken,. Daar krijg je een glimp van het leven onder water rond het eiland.