search

Vakantiehuis in Salzburg

Een oude stad in hartje Oostenrijk

Salzburg is een prachtige stad in Oostenrijk. De gemeente is ook een mooie streek met heel veel diversiteit. De gehele binnenstad staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst. De geschiedenis van de stad begint ver voor onze huidige jaartelling begon en om die reden zijn er ook heel veel restanten gevonden van verschillende beschavingen. De vele verschillende heersers hebben ook gezorgd voor verschillende gebouwen. Het oudste monument in Salzburg is de benedictijnenabdij, dat uit 696 komt. Dit klooster huist ook de oudste bibliotheek die u kunt vinden met een vakantiehuis in Oostenrijk. De Dom van Salzburg is ook een prachtige plek. De piek van deze dom is in 1959 gerestaureerd en is sindsdien weer te bewonderen. U kunt ook het geboortehuis van Mozart bezoeken. Het geboortehuis van deze legendarische componist is vandaag de dag een museum geweid aan het leven van de componist. Hier leert u over zijn passies, zijn leven en zijn vrienden. Ook is er jaarlijks het Salzburger Festspiele: een muziekfestival gericht op klassieke muziek. Er valt heel veel te beleven in Salzburg en een vakantiehuis in Salzburg is dus ook uitermate geschikt voor iedereen die van cultuur en architectuur houdt.

De prachtige bergmeren bezichtigen met een vakantiehuis in Salzburg

De natuur rond Salzburg is ook zeker een aanrader. Het landschap rondom de stad is zeer geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. Zo zijn er oeroude bossen, weides, met sneeuw bedekte bergtoppen en indrukwekkende watervallen. Er zijn wandelroutes voor families die niet zo lang zijn, maar wel prachtige vergezichten bieden. Ook zijn er meerdaagse wandeltochten voor de ervaren wandelaar. De mooiste wandelroutes zijn de zwaarste. U wordt dan wel beloond met het fenomenale uitzicht wanneer up op de Sulzenalmen staat. Hier wordt ook heerlijk regionaal gekookt, waardoor u fijn na kunt genieten van uw wandeling. U kent de bergmeren vast van foto’s: heel idyllisch in een dal gelegen met prachtige groene weides. Met een vakantiehuis in Salzburg is het goed mogelijk deze plekjes te bezoeken. Tussen de Niedere Tauern en de Nockbergen liggen vele bergmeren en almhutten waar liefhebbers van pittoreske plaatsjes kunnen genieten.

De wereldkeuken in een stad

In Salzburg heeft u de restaurants voor het uitkiezen. Zo zijn er allerlei verschillende keukens die u kunt proeven. De lokale cuisine is ook zeker aan te raden. Bij meet2eat Salzburg eet u dan ook lokale gerechten in een nieuw jasje. Dit restaurant is de aanrader wanneer u in Salzburg bent, het staat niet voor niets op nummer 1. De steaks zijn heerlijk, de vegetarische gerechten zijn heerlijk en het personeel zorgt ervoor dat u zich echt op uw plek voelt. Maar vergis u niet: Salzburg heeft vele wereldkeukens in haar stad. U kunt kiezen uit een overvloed aan keukens. Frans, Italiaans, Indiaas, Chinees, Duits, u vindt het hier allemaal. Ook zijn er uiteraard veel vis en zeevruchten te nuttigen. Salzburg heeft het allemaal en waar u ook besluit om te dineren of lunchen, het zal in ieder geval lekker eten zijn.