Vakantiehuis in Weserbergland

Midden in het hart van Duitsland ligt het Weserbergland, één van de mooiste bestemmingen die door veel van onze gasten wordt bezocht. De vakantieregio wacht op je: van Porta Westfalica in het noorden tot Hann. Münden in het zuiden strekt zich uit langs de Weser en de omliggende bergketens. Hoogtepunten zijn het Weser-fietspad, verschillende kwaliteitswandelpaden en de historische steden in het Weserbergland.

Weserbergland

Populaire vakantiehuizen - Weserbergland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Weserbergland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Weserbergland

Loading...

Wat te zien in Weserbergland?

Het Weserbergland tussen Hannoversch Münden en Porta Westfalica biedt een veelvoud aan aantrekkelijke bezienswaardigheden.

Bad Pyrmont, het kuuroord met palmentuin en het kasteel Burg Schaumburg, het oude centrum van Minden en de Hohenstein in Süntel zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken. Een feest voor de ogen zijn de gebouwen van de Weser Renaissance met hun rijkelijk versierde gevels en speelse architectuur.

Prachtige kastelen en paleizen, traditionele kerken en kloosters, sfeervolle oude stadjes en glinsterende momenten wachten op je in het "Historische Weserbergland".  Kastelen als Hämelschenburg, Bückeburg, Detmold, Bevern en Celle nodigen je uit voor een bezoek. In het Teutoburgerwoud vind je vele indrukwekkende natuurmonumenten zoals de Donoperteich in Hiddsen en de kasteelruïne Falkenburg.

Weergaloze natuur

In verschillende bergketens strekt het Weserbergland zich uit aan beide zijden van de Weser tussen Hann. Münden en Porta Westfalica. Aantrekkelijke loof- en naaldbossen en brede hoogvlakten bepalen het landschap. Het hoogste punt van het Weserbergland is de Große Blöße van 528 meter hoog. Het populaire landschap voor een vakantie in een vakantiehuis in Weserbergland biedt zijn gasten rust en ontspanning in de ongerepte natuur, evenals een kijkje in het rijk cultureel verleden.

Actieve vakantie in Weserbergland

Er zijn spannende ontdekkingstochten door het Weserbergland voor elke smaak te vinden- of het nu een ontspannen daguitstap is, een meerdaagse tocht op lange fietspaden of een avontuurlijke afdaling van de mountainbike.

Het Weserbergland is perfect voor een vakantie op de fiets: het Weser fietspad begint in Hann en loopt langs de Weser door het hele Weserbergland zonder noemenswaardige hellingen. Fietsvakanties in het Weserbergland: Wie denkt niet meteen aan het Weser fietspad ? De rivier, die een lengte van ongeveer 520 km heeft en door de ADFC is toegekend als een viersterrenfietsroute, begint in Hann. De Weser, die van Hamelen tot Hannoversch voert is een paradijs voor de kanovaarder.

Vakantiehuis in Weserberglang huren

Maak het jezelf gemakkelijk met het hele gezin in een goedkope vakantiewoning of een privé-appartement in Duitsland in de regio Weserbergland. Appartementen en vakantiehuizen langs de Weser, in Bodenwerder of Holzminden, zijn niet alleen voor fietsers geschikt, maar ook voor iedereen die op zoek is naar recreatie in een landelijke omgeving.