Vakantiehuis in Saarland

Geniet van een veelzijdige vakantie in Duitsland met een vakantiehuis in Saarland. Ontdek natuurpark Saar-Hunsrück, de rivier de Saar en bezoek zeker Saarbrücken.

Saarland rivier

Waar ligt het Saarland?

Het Saarland is een federale staat in West-Duitsland met grenzen aan Frankrijk en Luxemburg. Als geen andere regio in Duitsland wordt Saarland sterk beïnvloed door de cultuur van zijn buurlanden, vooral Frankrijk. Pas sinds 1957 behoort het Saarland weer tot Duitsland. Daarom is het niet verrassend dat de manier van leven in het Saarland sterk beïnvloed werd door Franse invloeden.

Bezienswaardigheden vlak bij je vakantiewoning

De heuvelachtige regio overtuigt niet alleen met goede wijn en een aangenaam klimaat, maar ook met geweldige bezienswaardigheden. Vooral de historische gebouwen zijn bijzonder aantrekkelijk voor cultuur geïnteresseerde vakantiegangers.  Een gezellig vakantiehuis in Saarland is het ideale startpunt om de vele bezienswaardigheden van het land te ontdekken.

In de provinciale hoofdstad Saarbrücken maak je een wandeling door het charmante oude centrum, waarvan het centrum de Sankt Johanner Markt met de Stengel-fontein. Vanaf de markt, niet ver van je vakantiehuis, loop je over de Alte Brücke-brug en ben je direct bij het kasteel van Saarbrücken met zijn unieke samenstelling van barokke en moderne elementen. Bekijk ook de Ludwigskirche. Het wordt beschouwd als een van de mooiste barokke kerken in Duitsland en is onlangs indrukwekkend gerenoveerd. Het hoogtepunt van je bezoek in Saarland is de rivier de Saar.

Vertoeven in een vakantiehuis in Saarland

Tijdens je vakantie in Duitsland in een comfortabel en individueel vakantiehuis in Saarland geniet je onvermijdelijk van de Franse levensstijl.  Tijdens de perfecte vakantie in Saarland kan worden genoten op het terras van het appartement. Een verbinding met de tuin maakt het ook vaak mogelijk om het huisdier mee te nemen. Perfect voor een vakantie met een hond. Voor een ontspannen vakantie met het gezin is een comfortabel appartement met terras of tuin in het bijzonder geschikt als accommodatie.