Vakantiehuis in Berlijn

Berlijn, Duitsland

Vakantiehuis in Berlijn

Ontdek de hoofdstad van Duitsland met je eigen vakantiehuis in Berlijn. Overnacht  in een van de meest opwindende en historische metropolen van Europa. Deze bruisende en dynamische stad is niet in een woord te omschrijven. Berlijn heeft twaalf districten en deze hebben stuk voor stuk hun eigen aantrekkingskracht en charme. Deze wereldstad kent een onstuimige geschiedenis. Verschillende facetten maken deze stad zo interessant en uniek zoals de prachtige natuur, idyllische dorpjes en het heeft de uitstraling van een internationale stad. Een vakantiewoning in Duitsland is ideaal om deze hoofdstad te verkennen.

Populaire vakantiehuizen - Berlijn

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Berlijn

Loading...

De geschiedenis herontdekken

Veel vakantiegangers willen hun vakantie in Duitsland doorbrengen in de kosmopolitische stad Berlijn. Met de Brandenburger Tor, de talrijke musea en gedenktekens, zoals de Berlijnse Muur, de centrale herdenkingsplaats van de Duitse afdeling of het herdenkingsmonument als gedenkteken voor de Holocaust, heeft Berlijn veel te bieden geschiedenis.

Uit eten in Berlijn

Ontdek Berlijn met een stedentrip

Berlijn is een prachtige stad en een paradijs voor cultuur en geschiedenis. Voor veel afwisseling en plezier raden wij je aan een korte vakantie te boeken naar de bruisende stad Berlijn. Liefhebbers van winkelen en een fijne keuken zullen veel mogelijkheden vinden.  Ervaar deze stad te voet vanaf je vakantiehuis in Berlijn om een ​​kijkje te nemen in de indrukwekkende architectuur en de vele historische monumenten.

Bezienswaardigheden ontdekken in Berlijn

Kreuzberg

Kreuzberg is een wijk met aanzien wat het de laatste jaren heeft opgebouwd, maar hierdoor heeft het zeker niet zijn gezelligheid verloren. Dit stadsdeel heeft een bijzonder karakter. Dit komt doordat verschillende culturen hier samenleven. Het district heeft een hoge bevolkingsdichtheid en heeft een alternatief aanzien. De val van de muur heeft ervoor gezorgd dat het district het geografische centrum van Berlijn werd. Vanwege de centrale ligging zijn er veel chique restaurants en cocktailbars te vinden.

Prenzlauer Berg

In het voormalige Oot-Berlijn ligt Prenzlauer Berg. Dit was in de 19e eeuw een traditionele arbeiderswijk. Vlak na de val van de Berlijnse Muur raakte deze wijk in verval en werd een centrum van oproer, maar tevens een walhalla voor kunstenaars en studenten. In de kerken werden in 1989 talrijke herinneringsdiensten en vredeswachtdiensten verstoord. De Schonhauser Alleea€ ligt in het hartje van Prenzlauer. Het is de grootste winkelstraat van Prenzlauer Berg. En hier vindt u veel horecagelegenheden en designerboetiekjes. Makkelijk te bezoeken vanuit uw vakantiehuis of appartement in Berlijn.

Potsdam

De kastelen, kerken en parken in Potsdam zijn fascinerend. Ze zijn in opdracht gemaakt van de Brandenburger-Pruisische bevelhebbers en dit werk heeft meer dan drie eeuwen in beslag genomen. Wereldberoemd zijn het park (289 ha) en zijn kasteel Sanssouci.

Spreewald

Een uniek bosrijk veengebied is het Spreewald. Dit gebied ligt 100 km ten zuidoosten van Berlijn. Sinds 1991 is Spreewald een biosferen reservaat dat beschermd wordt door UNESCO. Je vindt hier kleine eilandjes, die door kleine en grote kanalen met elkaar verbonden zijn. Het wordt ook wel het Venetië van Brandenburg genoemd. Je kunt hier een boottocht maken door het doolhof van het water.

Havelland

Een vakantiehuis huren in de betoverend mooie omgeving van Havelland ten westen van Berlijn. Het is hier zo prachtig door het unieke rivieren- en merenlandschap. Kanoën, fietsen, paardrijden en wandelen behoren tot de mogelijke activiteiten die je hier kunt ondernemen. Ontdek hier het Pruisische kastelen- en parklandschap.

Flaming

Flaming biedt de actieve vakantieganger ideale wandel-, wielren-, en skate-routes. De Europese wandelroute E11 loopt door deze streek. Prachtige stadjes zoals Belzig of Joterbog met hun historische centra laten verleden en heden van de regio goed zien.